Prerijetko ćete u Hrvatskoj na istom mjestu čuti klape i vidjeti šarana u rašljama, ali da je to dobar spoj potvrđeno je na Aljmaškoj ribarskoj noći.
Matija i društvo pripremili su 250 šarana. Zanimalo nas je zašto je taj specijalitet stekao popularnost.
Ribe ovdje nije manjkalo. Odmah pokraj, pržila se bijela riba. Naravno, ne može ribarska noć na istoku proći bez kotlića, a u ponudi su za one koji tek polako otkrivaju čari ribe nakon stalnog konzumiranja mesa bili i fišburgeri.
Život uz rijeke danas je drugačiji i riba nije često na meniju, ali sudeći po posjećenosti raznih ribarskih manifestacija, uz bolju promociju, taj stil života mogao bi se oživjeti.
Ideja Aljmaške ribarske noć potekla je od pokojnog Zdravka Bede, čija je kći to sve uspjela kao pravi menadžer organizirati.
Jer ljubav prema ribama ovdje je ljudima urođena.