STV Live
Ponedjeljak, 22. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

BORBA ZA EUROPU: Protiv Šibenika i Rijeke za spas obraza i dostojanstven oproštaj od Gradskog vrta

Domaća nogometna sezona bliži se kraju, a sve oči u Osijeku usmjerene su prema posljednja dva kola koja će odlučiti o tome hoće li Bijelo-plavi igrati u Europi. Momčad, koju su ove sezone vodili Nenad Bjelica, Rene Poms i Borimir Perković, sa Stjepanom Tomasom pokušat će spasiti obraz protiv Šibenika i Rijeke, i tako navijačima dati dostojan oproštaj od Gradskog vrta.

Protiv Šibenika i Rijeke za spas obraza i dostojanstven oproštaj od Gradskog vrta
Protiv Šibenika i Rijeke za spas obraza i dostojanstven oproštaj od Gradskog vrta

Dvije utakmice ostale su još za NK Osijek do kraja sezone. Ona u petak na Šubićevcu kada Osijek igra protiv Šibenika, i onda iduće nedjelje kada u Gradski vrt dolazi Rijeka. Te dvije utakmice odlučit će hoće li se ovdje, na novom stadionu igrati europski nogomet. Za NK Osijek, ali i za navijače ovo je veliki ulog. Koji izabranici Stjepana Tomasa ne smiju prokockati.

Protiv Hajduka, Osijek je pod Tomasom doživio prvi poraz nakon što je bivši reprezentativni branič preuzeo klupu posrnulog Osijeka.

Srećom, ukoliko se momčad posljednje dvije utakmice probudi iz zimskog sna u koji je klub utonuo u proljeće, bit će to dovoljno da se ova sezona ipak smatra uspjehom.

I dalje su problem ozlijede ključnih igrača, a iz kluba se nadaju da će se oporaviti barem jedan od dvojice ozlijeđenih prvotimaca koji su morali propustiti Hajduk, Žaper i Leovac, kako bi u gotovo kompletnom sastavu krenuli po ključne bodove. 

Šibeniku je ova utakmica također od presudne važnosti za ostanak u elitnom društvu, pa će navijači i svi gledatelji s pravom očekivati borbeni nogomet. Utakmica se igra u petak u 18 sati, a u nedjelju 28. svibnja u isto vrijeme protiv Rijeke bit će prilika za dostojanstven oproštaj od Gradskog vrta, stadiona i prostora u kojemu Osijek igra od 1958. godine.

Na Pampasu, gdje se vrši posljednje ušminkavanje, Osijek će ući u novu eru u kojoj će pokušati ostvariti više generacijski tihi san svih ljubitelja kluba - titulu prvaka države.