STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
34°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

DOBRA VIJEST ZA MATURANTE: Quadrilla se vraća! U Osječko-baranjskoj županiji pleše se 25. svibnja

Nakon što su epidemiološke mjere popustile i u sustavu školstva, mnogi su se pitali hoće li ove godine biti održani Quadrilla i Norijada. Iz Osječko-baranjske županije stigao je potvrdan odgovor koji će razveseliti maturante, a istaknuli su i kako su im ulaganja u školstvo, posebice infrastrukturu, prioritet.  

Quadrilla se vraća! U Osječko-baranjskoj županiji pleše se 25. svibnja
Quadrilla se vraća! U Osječko-baranjskoj županiji pleše se 25. svibnja

Srednja škola u Donjem Miholjcu, odnosno izgradnja nove zgrade vrijedne 50-ak milijuna kuna jedan je od glavnih županijskih projekata vezanih uz školsku infrastrukturu.

- Koja će u lipnju ove godine biti i završena. U devetom mjesecu očekujemo da djeca krenu u tu školu. Radi se i sportska dvorana u Čepinu, a nedavno je župan otvorio i sportske terene u Đakovu, kaže zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić.

Ove bi se godine konačno trebalo započeti i s izgradnjom nove zgrade I. gimnazije u Osijeku nakon što su sve poteškoće otklonjene. Ono što bi također u Osječko-baranjskoj županiji voljeli vidjeti, a stavljeno je to i kao nacionalni plan, jest jednosmjenska nastava. Za te potrebe vjerojatno će se u nekim mjestima morati graditi i nove škole. Ulaganja u školstvo istaknuta su kao jedan od glavnih prioriteta za Županiju.

- Želja nam je izgraditi sportski inkubator kojim ćemo pomagati da se djeca od najmlađe dobi kvalitetno usmjere prema sportskim aktivnostima, kaže Miletić.

Sportski inkubator tako bi se trebao nalaziti na području bivšeg OLT-a. O utjecaju pandemije i raznih alternativnih metoda nastave koje smo mogli vidjeti protekle dvije godine tek će se raspravljati, no zato popuštanjem mjera stiže i jedna lijepa vijest, prije svega za maturante.

- Svakako bih istaknuo posebnu radost što ćemo nakon dvije godine imati Quadrillu, 25. svibnja. Pozivam u svih naših šest gradova i roditelje i bake i djedove, da popratimo naše maturante. Uvjeren sam da će Quadrilla biti kao i prije pandemija Covida, a našim maturantima poželjet ćemo puno uspjeha u daljnjem životu, kaže Miletić.

A, nakon Quadrille,osječki  maturanti će se konačno ponovno moći i proveseliti na Norijadi koja će se ponovno održati na starom mjestu na lijevoj obali Drave.