STV Live
Ponedjeljak, 11. prosinac 2023.
6°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde

Kazalište

KULTURA: Različitost i eksperimentalni pristup ideji skulpture u Galeriji Knifer

Grupna izložba imena "Tenk servis" otvorena je u osječkoj Galeriji Knifer. Riječ je o izložbi studenata modula kiparstva diplomskih studija Vizualna umjetnost i Likovna kultura Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, na kojoj je svoje radove predstavilo sedmero studenata - umjetnika različitih poetika i izričaja.

Različitost i eksperimentalni pristup ideji skulpture u Galeriji Knifer
Grupna izložba imena "Tenk servis" otvorena je u osječkoj Galeriji Knifer

„Tenk servis“ ime je izložbe otvorene u Galeriji Knifer na kojoj se mogu vidjeti radovi sedmero mladih umjetnika različitih osobnosti pa stoga i umjetničkih izričaja.

Riječ je o izložbi studenata modula kiparstva diplomskih studija Vizualna umjetnost i Likovna kultura Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a naglasak izložbe je na različitosti i eksperimentalnom pristupu ideji skulpture. Stoga umjetnička ostvarenja idu od elektro-mobila Mislava Tadića, bio-dinamičkih objekata Josipa Pratnemera, pseudo spomenika-citata Marije Josipović, lumino-kinetičkih instalacija Domagoja Salonje, 3 D printeva-kompresija Filipa Malovčaka, raspjevanih multipla Ivana Nikolića, pa do keramičkih, molekularnih konstrukcija Manuele Babić.

S obzirom na to da su autori djelima izrazili svoju individualnost zajedničko im je samo vrijeme i mjesto nastanka, a to su atelijeri zgrade Kiparstva osječke akademije, koja je svojedobno služila kao garaža-servis za tenkove. Odatle je došao i naziv izložbe „Tenk servis“ koja u Galeriji Knifer ostaje postavljena do 20. ožujka.