STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
21°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Hrvatska

PREDSJEDNIK DOMOVINSKOG POKRETA IVAN PENAVA: ''Razlika između HDZ-a i Možemo je slična razlici između Pepsi cole i Coca-Cole''

Razlika između HDZ-a i Možemo je slična razlici između Pepsi cole i Coca-Cole, poručio je među ostalim danas predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava. Kazao je i kako u HDZ-u traju pripreme za post-Plenkovićevo doba, te je istaknuo za što će se njegova stranka zalagati na predstojećim izborima.

Domovinski pokret je krenuo s kreiranjem programa za izbore te su danas u javnost izašli sa prve dvije za stranku važne točke. Jedna od njih je ilegalna migracija kojoj Domovinski pokret u sklopu buduće Vlade kani stati na kraj poručio je Penava i uvesti nultu stopu tolerancije na bilo kakav ilegalan prelazak migranata preko hrvatske granice i nipošto im ne dozvoliti, a kamoli legalizirati boravak na tlu Republike Hrvatske zato što je to netko u Bruxellesu tako sebi zamislio.

Kao drugu točku naveo je deratifikaciju Istanbulske konvencije na čemu će kaže,

Domovinski pokret inzistirati u sastavu sljedeće Vlade, ali ne u onom dijelu u kojem se priča o ženama i njihovim pravima.

Ali da u dijelu koji se tiče rodne ideologije. Definitivno jedino prepoznajemo muško i žensko, sve ovo između je jasno da je izmišljotina, da je više predmet za posjet barem psihologu ako ne i drugim specijalistima u sferi medicine i jednostavno nećemo pristati na obmanu i prijevaru koju je sproveo Andrej Plenković kada je uvodio i potpisivao Istanbulsku konvenciju, a ujedno pred hrvatsku javnost bacio interpretativnu izjavu kako bi nam zamazao oči i zapravo nastavio provoditi briselsku agendu, kaže predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Penava je rekao i da je Plenković Sanaderova groznija kopija te mu je poslao poruku o onome što mu stranačke kolege ne govore.

U HDZ-u traju ogorčene pripreme i borbe za post-Plenkovićevo doba. U niskom startu su mnogi pojedinci koje je on predstavio kao nositelje izbornih jedinica koji su se već zapravo pozdravili s Andrejom Plenkovićem ali to mu nitko nije rekao pa ću mu ja kao njegov nekadašnji prijatelj i kolega to saopćiti putem vas, kaže Penava.

Istaknuo je i da je skup ljevice na Markovom trgu bio u režiji Andreja Plenkovića gdje se postavio kao jedini štit od groznih povampirenih komunjara koje će doći na vlast, a kako bi dodatno mobilizirao ljevicu poslali su Vladimira Šeksa da dalje plaši i homogenizira javnost zbog moguće „crvene utvare“ koja će doći.

Razlika između HDZ-a i Možemo je slična razlici između Pepsi cole i Coca-Cole, ona je samo u ambalaži, jedna je crveno-bijela, a druga je plavo-bijela-crvena, sadržaj gotovo identičan. O čemu pričam – kakva je razlika po pitanju ilegalnih migranata između Sandre Benčić i Andreja Plenkovića? Nula! Kakva je razlika po pitanju Istanbulske konvencije koju je uveo Andrej Plenković? Nula! Kakva je razlika između podrške Miloradu Pupovcu kada baca vijence 17. studenog u Vukovaru? Do ove godine je to Andrej Plenković podržavao, sad kad se on povukao došla je Sandra Benčić nakon toga i bacila vijenac umjesto tog istog čovjeka, kaže Penava.

Dodao je i kako je glas za HDZ glas za sporazum Z4.

To je odabir između Vojislava Stanimirovića i Ćipeta Mlinarića. Tko tu ima dilema, ja ih nemam nijedne milisekunde, apsolutno nemam što dvojiti. To je rasprava i agenda jel imamo filmove o masakru u Dvori ili Blagi Zadri, jel imamo knjige o M. Pauku ili o Krajini koje se tiskaju u Kragujevcu i mogao bih tako do sutra nabrajati. Jasno da nas je koalcija Stanimirović-Pupovac-Plenković odvela u Plan Z4 i tko ima ikakve dileme u odabiru vojnika Blage Zadre, Ćipeta Mlinarića i Vojislava Stanimirovića taj ne može u istu rečenicu sa Domovinskim pokretom, dodaje Penava.

Na pitanje novinara o mogućoj koaliciji s HDZ-om Penava je odgovorio da s dijelovima te stranke koji nisu korumpirani i koji su na suverenističkoj liniji mogu koalirati, ali s konjokradicama i globalistima ne. Problem HDZ-a će riješiti HDZ-ovci, imaju nepogrešiv instinkt za obračun sa svojim liderima kada dođe trenutak, igre prijestolja su počele, poručio je Penava te dodao da je sve jasno pogledom na naslovnice tko komunicira ispred HDZ-a.

Odgovorio je i na upit o Karamarku s kojim kaže razgovara, no da u političkom kontekstu ne može još otkriti karte s kim idu, te je zaključio da se po pitanju suradnje s Mostom nisu pomaknuli s mrtve točke.