STV Live
Subota, 03. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

PRIGODNA SVEČANOST: Roko Markota je najsportaš Valpova

Proglašeni su najbolji sportaši i sportski djelatnici grada Valpova za prošlu godinu. Na prigodnoj svečanosti u uručena su priznanja i nagrade u više kategorija, a titulu najboljeg sportaša u 2021. godini ponio je mladi valpovački rukometaš Roko Markota.

Mnoštvo sportaša i sportskih djelatnika okupilo se na svečanom proglašenju najsportaša grada Valpova, koje je u svom 27. izdanju organizirala

Zajednica športskih udruga grada.

Perspektivnim mladim sportašima proglašeni su Petar Vanek iz Savate kluba Valpovo i Emil Momčilović iz Streljačkog kluba Valpovo.

Titulu uzor sportaša ponio je Ivan Perošević iz Nogometnog kluba Valpovka, a perspektivnom mladom selekcijom proglašena je selekcija mlađih kadetkinja valpovačkog Gimnastičkog društva Hrvatski sokol.

Proglašen je i zaslužni sportski djelatnik Zlatko Ivošević iz Športsko ribolovne udruge Valpovka, a Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada posebnim priznanjem nagradio je Školsko sportsko društvo „Srednjoškolac“ Srednje škole Valpovo za iznimna sportska ostvarenja u školskoj 2021./2022. godini.

Dragan Luketić, pak, nagrađen je posebnim priznanjem Športske zajednice Osječko-baranjske županije za doprinos u razvoju stolnog tenisa.

Najboljim sportskim kolektivom u protekloj godini u Valpovu proglašen je Rukometni klub Valpovka, a njihov član Roko Markota ponio je titulu najboljeg valpovačkog sportaša te u ime nagrađenih zahvalio na dodijeljenim  priznanjima.

- Svaka nagrada je sportašu ujedno i nagrada za njegov trud i rad kojega je uložio, i daje nam motivaciju za još više treniranja i nastupa, gdje ćemo prezentirati svoj klub, grad i županiju, kaže najbolji sportaš Valpova Roko Markota.

A posebne čestitke nagrađenima stigle su i od valpovačkog gradonačelnika.

- Vaše nagrade bit će poticaj i vama, ali i svima onima koji marljivo rade u gradu Valpovu na sportu, baveći se sportom ili podučavajući mlade. Grad Valpovo svake godine ulaže sve više u sport, u mlade, u sportsku infrastrukturu, izravno u udruge, a sve u cilju da mladima olakšamo bavljenje sportom, kaže gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.

Gradska uprava i Zajednica športskih udruga grada bit će i dalje uz vas, poručio je valpovačkim sportašima i sportskim kolektivima valpovački gradonačelnik.