STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
19°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

RUKOMET: Rukometašice Osijeka uvjerljive na startu sezone kod Trogira

Rukometašice Osijeka pobjednički su otvorile novu sezonu Prve hrvatske rukometne lige. Na gostovanju kod Trogira 58 slavile su u 1. Kolu rezultatom 33-25.

Rukometašice Osijeka uvjerljive na startu sezone kod Trogira
zrk09

Vrlo dobar i uvjerljiv nastup Osječanki u prvom kolu novog prvenstva prve lige gdje su u Trogiru pokazale razliku u kvaliteti i došle do sigurne i uvjerljive pobjede.

Već na poluvremenu bilo je plus 8 za Osijek a u nastavku susreta tempo igračica trenera Tomislava Rešickog nije padao, a najveća serija je bila kod vodstva domaćih 7-6, gdje su Osječanke zaredale sa 9 uzastopnih golova.

U nastavku susreta Trogiranke su se uspjele približiti tek na “minus šest”, a više od toga osječke rukometašice im nisu dopustile.

U konačnoj pobjedi 33-25, odlična je na vratima Osijeka bila Katarina Borac sa 16 obrana, dok su u napadu zabijale gošće gotovo sve a prednost je bila i 12 golova viška. Jerčinović je zabila 7 a Frančić 6 golova.

Osječanke će u 2. kolu prve lige sljedeću subotu na svom parketu dvorane Zrinjevac ugostiti ekipu Zrinskog koje je također ubilježila pobjedu na startu sezone pa će pred svojim gledateljima Bijelo-plave imati prigodu ostvariti novu pobjedu i na najbolji način zadržati se na vrhu ljestvice na početku novog prvenstva.