STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

U ZRINJEVCU PALA LOKOMOTIVA: Senzacionalna pobjeda osječkih rukometašica nad prvakinjama!

Senzacionalnu pobjedu ostvarile su rukometašice Osijeka u sklopu 2. kola prvenstva prve lige. Osječanke su u dvorani Zrinjevac svladale aktualne prvakinje Hrvatske zagrebačku Lokomotivu rezultatom 22-21 i tako napravile ogromno iznenađenje kakvo se nije godinama viđalo u ženskom rukometu.

Senzacionalna pobjeda osječkih rukometašica nad prvakinjama!
Senzacionalna pobjeda osječkih rukometašica nad prvakinjama!

Kakva pobjeda osječkih Pumica. Pala je Lokomotiva u Zrinjevcu i to posve zasluženo igrom i rezultatom, a domaćim plavo bijelim djevojkama treba odati priznanje za odlično odigranu utakmicu.

Izabranice trenera Tomislava Rešickog od prve su minute susreta krenule odlično i motivirano protiv aktualnih i višestrukih prvakinja Hrvatske.

Osječanke su vodile s 3-0 na početku, pa imale i 5-2, Lokosice su stizale, ali vodstvo je za Osijek ostalo i na odmoru.

U nastavku utakmice, iako su se gošće izbornika Šoštarića uozbiljile, nisu mogle se izdići iznad izdanja Osječanki ali je utakmica bila posve ravnopravna. I onda sjajna završnica plavih. Do samoga kraja Osijek je čuvao vodstvo i zadnje dvije minute susreta očuvao 22-21 za veliku pobjedu koja se dosita u ženskom rukometu ne viđa često.

Ovo je plod našeg zajedništva truda, zalaganja. Bile smo na maksimumu i kada je tako stvarno možemo pobijediti svakoga. Naravno da se protiv Lokomotive i Podravke dodatno napalimo igramo puno bolje i vjerujem da ćemo uvijek biti na ovoj razini, kaže Josipa Paula Jerčinović (ŽRK Osijek).

Čestitke ekipi Osijeka, a ovo je za nas ispod nivoa drugoligaške ekipe, a ne prve lige, a pogotovo one koje trebaju nositi dres Lokomotive jer Lokomotiva je svetinja, a to ove djevojke koje igraju ne shvaćaju još uvijek, kaže trener ŽRK Lokomotiva Nenad Šoštarić.

Ovo će biti velik motiv za ekipu Osijeka u nastavku sezone ističe trener Rešicki i ako ovako budu ulazile u utakmicu sa svim zahtjevima koje od njih traži trener mogu doista svakoga pobijediti.

Istaknimo da je najbolji strijelac bila Dora Lacković sa 9 golova, 4 je zabila Lea Hren, kod Lokosica najbolja Tena Japudža sa 6 golova a vrijedi istaknuti i 13 obrana osječke vratarke Katarine Borac.

U sljedećem 3. kolu Osječanke gostuju u Dugom selu pa im na Zrinjevac dolazi Zrinski.