STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

NA ZADOVOLJSTVO GRAĐANA BOROVA NASELJA: Šetnica u Borovu naselju najmodernije uređena u Vukovaru

Šetnica uz Dunav od danas je na raspolaganju svim stanovnicima grada Vukovara i Borova naselja, ali i okolnih mjesta. Duga gotovo kilometar i u potpunosti moderno uređena sada je još jedan atraktivan sadržaj.

Šetnica u Borovu naselju najmodernije uređena u Vukovaru
Šetnica u Borovu naselju najmodernije uređena u Vukovaru

Na zadovoljstvo građana gradske četvrti Borova naselja, završena je izgradnja nove šetnice uz Dunav. Proteže se od vukovarskog Doma tehnike do općine Borovo.

"Nalazimo se na šetnici u ulici Jana Bate, šetnici dugoj gotovo kilometar, koju smo upravo na inicijativu građana Vukovara, posebice iz gradske četvrti Borovo naselje, napravili, krenuli u taj projekt. Prvo ga osmislili, osigurali financije, na kraju nam se u sufinanciranju pridružio fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. Investicija čija je vrijednost milijun i 500 tisuća kuna", kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

„Šetnica je moderno izgrađena s modernom urbanom opremom koja, na području grada Vukovara, još nije korištena. Što se tiče hortikulture, posadili smo 196 sadnica jasena uz cijelu šetnicu. Nadamo se da će susjedna općina Borovo nastaviti sa šetnicom, odnosno s produženjem kroz svoju općinu kako bi to bila jedna cjelina“, ističe pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.

Kompletno hortikulturno uređenje, 6 kružnih odmorišta, klupe, koševi za otpad, pa čak i hranilice za kućne ljubimce samo su neke od pojedinosti koje ovu šetnicu čine modernom.

"Veseli nas da zajedno s ovom šetnicom danas, grad Vukovar ima ukupno 4600 metara šetnice uz naše rijeke Dunav i Vuku, od čega 3400m je uz rijeku Dunav, dok je ostatak uz Vuku. Veseli nas što je u fazi izgradnje dodatnih 600m šetnice uz Vuku za koju uskoro očekujemo otvorenje", rekao je zamjenik gradonačelnika FIlip Sušac.

"Nadam se da će ovaj objekt služiti mnogim Vukovarcima za rekreaciju, ugodne šetnje. Siguran sam, poglavito našim najmlađima za određene vještine koje ce stjecati vožnjom bicikla ili rolanja. Vjerujem i da će mnogi zaljubljeni ovdje pronaći mjesto za ljubavne osjećaje i poruke jer mislim da nema ljepšeg ambijenta od same obale Dunava u gradu Vukovaru za uživanje u prirodi, ali i ugodnom društvu", kaže gradonačelnik Penava.

Nedostaju još rasvjeta i biciklistička staza, ali i to će, kako kažu, stići. A Vukovarci se sada mogu pohvaliti još jednim lijepim sadržajem za šetnje uz Dunav i rekreaciju.