STV Live
Subota, 25. ožujak 2023.
4°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Vukovarsko-srijemska

GRADI SE I U VUKOVARU: Sigurniji pristup školi na Mitnici uz obnovljene ulice Bartola Kašića i Domobransku

Gradi i radi se i u Vukovaru. Dvije ulice, Bartola Kašića i Domobranska u gradskoj četvrti Mitnica obnovljene su, u dužini od jedan kilometar. Uz opremu, modernizirana je i javna rasvjeta.

Sigurniji pristup školi na Mitnici uz obnovljene ulice Bartola Kašića i Domobransku
vu

Ulice Bartola Kašića i Domobranska nalaze se u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica i Dječjeg vrtića, a sada je roditeljima i djeci, i tom prostoru omogućen sigurniji pristup, istaknuli su iz Grada.

S novim asfaltom, kolnikom, kompletnom opremom, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, nastavljamo raditi iz godine u godinu sigurnije prometnice, ljepši i funkcionalniji grad. Puno posla je napravljeno, a radujemo se i svim izazovima pred nama. Imamo puno ulica koje još čekaju, od SR Njemačke do Preradovićeve, od obilaznice, doista puno ulica, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Na red će doći i parkirališna mjesta i drugi infrastrukturni projekti, najavio je Penava.

Iako, čak i na razini Hrvatske, dobro stojimo s parkinzima, pogotovo u centru, ima tu još dosta posla. Nadamo se novim ciklusima, izgradnje škola, igrališta, turističkih sadržaja. Mislim da ćemo brzo imati tiskovnu iz gospodarske zone s novim investitorima, dodaje Penava.

- Moramo još istaknuti da je upravo u ovoj ulici, Bartola Kašića, Grad kroz plan modernizacije javne rasvjete, zamijenio cjelokupnu rasvjetu s učinkovitom LED tehnologijom. Time smo korak bliže konačnom cilju, a to je moderna, funkcionalna LED tehnologija u cijelom gradu, kaže zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Vrijednost projekta je dva milijuna i dvjesto tisuća kuna, odnosno 293 tisuće eura, najvećim dijelom sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.