STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

VELEPOSLANIK POSJETIO GRAD HEROJ: Španjolska će s Vukovarom gospodarsku suradnju graditi na kulturi

U svom prvom posjetu Vukovaru, španjolski veleposlanik Nj.E. Juan Gonzalez-Barba sastao se sa zamjenikom vukovarskog gradonačelnika Filipom Sušcem. Tijekom nastupnog posjeta raspravljalo se o budućoj suradnji te jačanju kulturnih, ekonomskih i gospodarskih veza dviju država.

Španjolska će s Vukovarom gospodarsku suradnju graditi na kulturi
Španjolska će s Vukovarom gospodarsku suradnju graditi na kulturi

Kultura, ekonomija i gospodarstvo Vukovara potencijalna su područja u koja vrijedi ulagati, istaknuto je prilikom posjeta španjolskog veleposlanika gradu na Dunavu. 

- Stvarno se nadam da ću se vratiti u ovaj grad puno puta kako bih odao počast onima koji su tu poginuli pa ću naravno doći  18. studenog. Ali isto tako kako bih istražio mogućnosti suradnje, što je i razlog zašto sam danas došao, ekonomska suradnja, kaže Nj.e. Juan Gonzalez Barba, veleposlanik Španjolske u Republici Hrvatskoj.

A u gradu su, kako se čulo, počašćeni što je španjolski veleposlanik nakon Zagreba, odabrao upravo Vukovar kao podlogu za uspostavu nove suradnje.

- Drago mi je nakon upoznavanja, nakon razgovora da je izrazito zadovoljan s Gradom Vukovarom, s razvojem Grada Vukovara. Ono što nas iznimno veseli da će veleposlanik doći u Vukovar ponovno, da je rekao da je ovo prvi put, ali svakako ne i zadnji put i da očekuje da na svim područjima u kojima on može kao veleposlanik i mi kao Grad Vukovar surađivati. Da su vrata otvorena kako naša njemu, tako i njegova nama, kaže zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac.

Iako se veliki naglasak stavio na sadašnjost i budućnost Vukovara , dotaknuta je i tema njegove bogate povijesti pa stoga ne čudi da će primarni naglasak uz ekonomiju biti na kulturi.