STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

''OSIJEK TRČI - I TI TO MOŽEŠ, DARUJ SVOJE KILOMETRE'': Sport i dobra djela idu ruku pod ruku

Kada Osijek trči, KBC-u stiže nova oprema. Svečano je naime danas uručena donacija u iznosu od 3.195,35 eura Zavodu za patologiju osječkog KBC-a, a novac je prikupljen na prošlogodišnjoj humanitarnoj utrci „Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre.“

300-injak Osječana 4. prosinca otrčalo je utrku za četvrto izdanje humanitarne akcije „Osijek trči“ koju je pokrenuo pjevač i glazbenik Igor Delač. Iznos od startnina i donacija uplaćen je na račun osječkog KBC-a.

- Moja ideja je bila da se na neki način promovira zdravi život  i da napravimo dobro dijelo i da proslavimo dan grada. Kao 3 u 1 paket. A zašto KBC pa zato što postoji potreba za tim stvarima. Prvo smo pomogli pedijatriji za nabavu uređaja, pa hemotologiji prošle godine, uglavnom to su stvari koje su njima potrebne, rekao je Igor Delač, organizator organizator humanitarne utrke „Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre“.

A sada je, zahvaljujući ovoj donaciji osječkoj kirurgiji stigao novi mikroskop.  

- Dakle svi uzorci koji  u KBC-u ostanu nakon operativnih zahvata idu na patahistološlu analizu na naš Zavod koja se vrši putem ovih mikroskopa i u biti nam je bila neophodna obnova novih mikroskopa koji su suvremeniji, sa boljim mogućnostima i boljim opcijama, kaže doc.dr.sc. Jasmina Rajc, Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu KBC-a Osijek.

Ovo je jedna dobra poruke prije svega za bavjenje sportom to je ono što nam održava zdravima i prevenira mnoge bolesti. A druga važna poruka je upravo humanitarni dio ove akcije ova sredstva koja su prikupljena da idu u dobre ruke u naš KBC, rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

Grad Osijek za bolnicu izdvaja oko 66 tisuća eura godišnje, a iza određenih ulaganja stoji i Osječko-baranjska županija.

Mi kao OBŽ nastojimo svake godine izdvojiti određena sredstva iako nismo osnivač. Tako smo u zadnjih nekoliko godina donirali KBC-u oko 3 milijuna kuna zato što nam je važan za naše stanovnike i za cijeli istok Hrvatske, kaže Mato Lukić, zamjenik župana osječko-baranjskog.

I ova je utrka pravi primjer kako sport i dobra djela idu ruku pod ruku, a želja je svih utrku podići na još višu razinu s obzirom da je upravo Osječko-baranjska županija odabrana za Europsku regiju sporta 2024.