STV Live
Subota, 03. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

IGRAO SE TENIS, KOŠARKA I NOGOMET: Sportski dan u Đakovu umjesto na mobitelima, subotu proveli na terenima

Za mlade, sport, osim razvijanja motorike bitan je i za društveni razvoj. U Đakovu je tako više stotina mladih svoje vještine pokazalo na tri turnira. Igrao se tenis, košarka i nogomet, a organizatori ističu kako je mlade najbitnije pravilno usmjeriti u životu.

Najprepoznatiji simbol Đakova danas ipak u drugom planu. Strossmayerovim trgom vladao je sport koji se prvi puta u svijetu igrao desetak godina nakon izgradnje đakovačke katedrale.

Nekoliko stotina metara dalje, na stadionu HNK Đakovo Croatia, klub je organizirao svoj prvi nogometni turnir "Đakovo igraj". Uprava kluba, kaže nam predsjednik Ivan Mikulić, stalno se trudi osigurati bolje uvjete, a osim, za Treću ligu, impresivne infrastrukturne uvjete, važno je djeci dati i priliku da se pokažu i odmjere s vršnjacima.

U dvije godine, iz proračuna županije, u sportsku infrastrukturu u Đakovštini uloženo je oko milijun kuna.

Terene, objekte, svlačionice, rasvjetu, sve što je potrebno da bi nekakav centar mogao živjeti i raditi. Osam milijuna kuna godišnje se ulaže u sport u OBŽ. Imamo planski dokument program javnih potreba u sportu kojim se sport sustavno razvija. Djelujemo i putem naše Športske zajednice koja pomaže udrugama i klubovima. Imamo ih više od 800 na području OBŽ, kaže Tatjana Rothpročelnica Upravnog odjela za turizam, sport i kulturu OBŽ.

Što, zaključuje Roth, s pravom Osječko-baranjskoj daje epitet sportske županije.