STV Live
Ponedjeljak, 11. prosinac 2023.
1°C
"Danas ljudi znaju cijenu svega, a vrijednost ničega" -O. Wilde

Vukovarsko-srijemska

NASTUPIMA VRTIĆKE I OSNOVNOŠKOLSKE DJECE: Svečano otvoren 16. Vukovarski etno sajam

16. Vukovarski etno sajam jutros je svečano otvoren nastupima vrtićke i osnovnoškolske djece u narodnim nošnjama. Posjetitelji danas, sutra i u nedjelju mogu ovdje pronaći rukotvorine, razne ukrase, kozmetiku, tradicionalnu odjeću pa sve do slastica poput kolača na žaru kojeg Vukovarcima pripremaju članovi lokalne udruge Mađara.

Svečano otvoren 16. Vukovarski etno sajam
vusajam

- Naša udruga baš izrazito se bavi gastronomijom, mađarskim okusima. Ne samo kurtoš kolač, tu je i langoš, tu nam je i rigojanči, kao i doboš tortica, a malo okrenemo i u kotliću. To mi stalno njegujemo, kaže predsjednica Udruge Mađara Grada Vukovara Rozalija Jakumetović.

- Kroz ova tri dana uživat ćemo i u Oktoberfestu uz degustaciju piva u organizaciji Nijemaca i Austrijanac i Lions kluba, a u nedjelju ćemo prezentirati gastro razglednice nacionalnih manjina gdje će oni prezentirati svoja autohtona jela. Pripremili smo i večernje programe. Večeras je s nama Subkultura, domaći bend, a sutra će na trgu održati koncert Tiho Orlić. U nedjelju završavamo uz zvuke tamburice uz Tamburaški sastav Allegro, kaže direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.