STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

SDP GRADA OSIJEKA: "Svjetski dan socijalne pravde u socijalno nepravednoj Hrvatskoj"

Osječki ogranak SDP-a oglasio se priopćenjem za javnost pod nazivom: "Svjetski dan socijalne pravde u socijalno nepravednoj Hrvatskoj".

Vjeran Marijašević ,predsjednik SDP-a Osijek

Priopćenje SDP-a Osijek prenosimo u cijelosti:

"Socijalno je nepravedno enormno povećanje izdvajanja iz gradskog proračuna za promidžbu gradonačelnika nauštrb dijela socijalnih stavki iz proračuna koji su za tekuću godinu smanjeni.

Nadalje, sve disfunkcionalniji rad gradske uprave, a što osjete brojne građanke i građani, posljedica je nebrige o odnosima nadređenih i podređenih unutar sustava. Ignoriranje zahtjeva djelatnika koji odgovoran posao rade na rubu minimalne plaće daleko je od osiguranja dostojanstva na radu, ako se u isto vrijeme troše značajni iznosi na luksuzna unutarnja renoviranja gradonačelnikovog ureda.

Nema niti traga socijalne pravednosti u povećanju iznosa komunalne naknade, a u istovremenom zapuštanju i propadanju mnogih javnih površina Osijeka. Društveno je neodgovorno katastrofalno upravljati javnim poduzećem Tržnicom i što je svima vidljivo kroz prazne lokale u jednom od simbola našega grada. Poštivanje različitosti nije zabrana koncerta jednom izvođaču zbog vrste glazbe koju izvodi, a nedugo za tim zaglušujuća tišina gradonačelnika nakon pet rasprodanih koncerata druge pop-folk glazbenice u istom tom gradskom prostoru. Socijalno i demografski je katastrofalna činjenica što je HDZ- ovo upravljanje državom dovelo do toga da je svaka šesta radno sposobna osoba odselila iz Hrvatske.

Socijalna ravnopravnost ne postiže se niti podcjenjivanjem radnika u obrazovnom sustavu čije su plaće niže od plaća zaposlenih na istim poslovima u drugim javnim službama. Socijalna sigurnost, pravda i demokracija ne može se jamčiti u sustavu u kojem na čelo DORH-a dolazi osoba koja dokazano laže o svojim odnosima s osumnjičenicima za teška kaznena djela i osoba koja bi u neovisnom pravosuđu trebala raditi u ulozi „njihovog dečka“.

Sretan vam Svjetski dan socijalne pravde!

predsjednik GO SDP-a Osijek
Vjeran Marijašević"

sdp