STV Live
Nedjelja, 16. siječanj 2022.
0°C
"Nikada nećete moći pobjeći od svog srca. Zato je bolje slušati što ima za reći." -P. Coelho

Sport

OČEKUJE SE PRVO PRAVO POJAČANJE: Tri kontrolne utakmice za Bijelo-plave tijekom priprema u Istri, uvijeti za pripreme idealni

Nogometaši Osijeka glavni dio zimskih priprema odrađuju u Poreču. U istarskoj bazi Bijelo-plavi će odigrati i tri prijateljske utakmice, a očekuje se i novo pojačanje koje bi im se moglo ondje pridružiti.

Tri kontrolne utakmice za Bijelo-plave tijekom priprema u Istri, uvijeti za pripreme idealni
Bijelo-plavi na pripremama

Intenziviraju se treninzi Bijelo-plavih u Poreču gdje će odraditi najznačajniji dio priprema za drugi dio sezone.

Nogometaši Osijeka ondje će odigrati i 3 kontrolne utakmice. Prva je na rasporedu u subotu protiv ljubljanske Olimpije, zatim su im protivnici mađarski Haladaš i slovesnki Tabor. Trener Nenad Bjelica nastojat će pronaći početni sastav za prvi susret nastavka prvenstva protiv Slaven Belupa, 29. ovog mjeseca.

- Malo smo se kompletirali u odnosu na prošli tjedan jer nam se priključio Lazslo, Mierez, 24 igrača plus 3 vratara su u treningu. Još uvijek Nejašmić, Erceg i Jugović te vratar Barišić su nam izvan treninga. Idealni uvjeti za trening, idealni uvjeti u hotelu, stvarno imamo sve što nam je potrebno za dobre pripreme, kaže trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Zbog bolesti u Osijeku je ostao Ndockyt.

- Vidjet ćemo koliko će to sve skupa kod njega trajati, nadamo se da neće dugo, da će pri povratku biti u stanju nastaviti s treninzima. Ovi svi ostali dečki dobro i marljivo rade. Na fizičkoj pripremi naravno da se puno više radi u ova 3-4 tjedna, ali i svemu ostalom. Automatizmima prema naprijed, prema nazad, u tranziciji, sve to treniramo, sve to poboljšavamo, pokušat ćemo to još više unaprijediti. Neki igrači nisu s nama prošle pripreme prošli kao Bartolec, Fiolić, sad ima par novih koji se trebaju prilagoditi na te zahtjeve u igri i na tome ćemo raditi, kaže Bjelica.

Istovremeno radi se i na dovođenju igrača, pa se uskoro očekuje i prvo pravo pojačanje, a koje bi se moglo priključiti u vrijeme priprema.