STV Live
Srijeda, 01. prosinac 2021.
5°C
"Svaki neuspjeh je prilika za novi i pametniji početak." -H. Ford

Osječko-baranjska

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Trideset petmetarski kotač kao kruna osječkog Adventa, stiže i 10 kilometara nove božićne rasvjete!

Ono o čemu se već dugo šuškalo po osječkim kuloarima, konačno je i objelodanjeno. Osijek će ove godine imati advent, i to, ako je suditi prema najavama, čarobno adventiranje s više rasvjete nego ikada i s velikim, ili bolje rečeno najvišim iznenađenjem u Hrvatskoj.

Trideset petmetarski kotač kao kruna osječkog Adventa, stiže i 10 kilometara nove božićne rasvjete!
FOTO: Tomislav Čizmadija

Naime, ono što će zasigurno najviše oduševiti mnoge najveći je kotač u Hrvatskoj, visok čak 35 metara, a koji je već krenuo prema Osijeku i trebao bi stići već sljedećeg tjedna, dok će ga građani moći koristiti sredinom prosinca. Advent će i ove godine organizirati Grad Osijek, a prema riječima Ivana Kristijana Majića, ravnatelja Kulturnog centra Osijek, trebali bi dobiti pravu božićnu čaroliju, koju će uz ostalo činiti i čak 10 kilometara nove ukrasne rasvjete.

Adventiranje će službeno započeti na Dan grada Osijeka, 2. prosinca, a osim kotača, Osječanima će ponuditi šetnicu punu raznih sadržaja sve od konkatedrale do Rondela velikana u Tvrđi.

Na tom potezu tako će građani grada na Dravi moći dobro pojesti i popiti, kupiti pokoju sitnicu naših obrtnika, ali i uživati u brojnim manjim glazbenim nastupima.

Sve će biti napravljeno tako da ljudi mogu uživati, a da se pri tome ne stvaraju veće gužve i tako spriječi COVID prijetnja.

Osim adventiranja, Osječani se moći uživati i u brojnim programima i za velike i za male koji će se organizirati u Kulturnom centru, a za tu namjenu uredit će se i velika koncertna dvorana u kojoj će se organizirati koncerti, ali i kino projekcije božićnih filmova. No, ni to nije sve – i terasa Kulturnog centra dobit će božićni štih, a ondje ćete se uz ostalo moći poljubiti ispod imele, ali i uživati u najljepšem pogledu na svijetu.

Stoga, ako je suditi po onome što smo čuli, Osijek će, čini se, svojim sugrađanima darivati pravu božićnu čaroliju.