STV Live
Četvrtak, 18. kolovoz 2022.
33°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

DOGAĐANJA NE NEDOSTAJE: Turistički rezultati 2022. već sada konkuriraju rekordnima iz 2019. godine

Turistička sezona u Osječko-baranjskoj županiji krenula je s proljećem, a dosadašnjim rezultatima polako, ali sigurno zaobilazi rekordnu sezonu 2019. godine. A iza nas je tek mali dio bogatih programa koji nas očekuju ovo ljeto.

Turistički rezultati 2022. već sada konkuriraju rekordnima iz 2019. godine
Direktorica Turističke zajednice OBŽ Ivana Jurić

Osječko-baranjskoj županiji ni ovog ljeta ne nedostaje događanja. ReArt, Osječka ljetna noć, Festival tamburaške glazbe i Kup Borovik našli su se među prvima, a već sutra kreće i Osječko ljeto kulture koje će trajati cijelo ljeto.

- Povezuju se različita događanja na području grada i nudi se program tijekom cijelog ljeta. Tu su u Đakovački vezovi i Vinski mjesec Osječko-baranjske županije koji je započeo 11. lipnja i nastavlja se do drugog srpnja u Erdutskom vinogorju kada slavimo Međunarodni dan Dunava. I jedna nova manifestacija koja se zove Fiš&Aljmaš gdje ćemo imati natjecanje u spravljanju fiša, kaže direktorica Turističke zajednice OBŽ Ivana Jurić.

Međunarodni dan Dunava obilježit će se i u Kopačkom ritu, točnije kod dvorca Tikveš. A vinski mjesec završava osmog srpnja i to jednim od najpopularnijih gradskih događaja – Večeri vina i umjetnosti. A ni turistički rezultati nisu loši.

Sada smo, ako brojimo rezultate od početka godine do danas, na 98% rezultata u noćenjima i dolascima te rekordne lijepe godine. ono što je posebno lijepo za reći da šesti mjesec do sada broji još veći broj noćenja nego onaj iz 2019. godine. znači čeka nas jedna dobra, lijepa sezona, kaže Jurić.

Normalno je da od srpnja i kolovoza aktivnost na kontinentu malo opada, no ove godine se i to mijenja jer imamo dosta turista iz Poljske koji se sve više zadržavaju na svom proputovanju prema jugu, zaključila je Ivana Jurić.