STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
9°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

MEĐUNARODNI TURNIR U DVORANI GRADSKI VRT: Turnir u Osijeku za vikend će predstaviti novu momčad Vrijednosnica Osijek

Košarkaši Vrijednosnica Osijek pripremaju se za početak nove sezone igranja u prvoj ligi te regionalnoj ABA2 ligi. Osječani će ovoga vikenda biti domaćim međunarodnog turnira Holding Vrijednosnice Osijek gdje će se predstaviti nova momčad Brokera s novim trenerom Srđanom Helbichom.

Turnir u Osijeku za vikend će predstaviti novu momčad Vrijednosnica Osijek
Turnir u Osijeku za vikend će predstaviti novu momčad Vrijednosnica Osijek

 

Mjesec dana priprema je iza košarkaša Vrijednosnica Osijek koji su se uigravali na međunarodnim turnirima igrajući jake utakmice ali se i momčad slagala jer je došlo dosta novih košarkaša. Bit će to ponovno jedan novi sastav za razliku od prošle sezone, ali u klubu svi vjeruju kako će kadar biti jači i kvalitetniji za uspješno ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Naši ciljevi ove godine naravno je prvenstveno povratak u HT Premijer ligu iz koje smo željom mnogih i igrom slučaja se premjestili u niži rang i da u sljedećoj sezoni u ABA 2lige ostavimo bolji trag nego prošle godine, kaže član Uprave KK Vrijednosnice Osijek Ivan Mustapić.

 

 

Igranje na dva pa i tri kolosijeka jer je tu u Kup Krešimira Ćosića ne bi trebalo omesti žute da ostvare svoje rezultatske ciljeve.

Smatram da vjerujemo u naš stručni tim i igrače i vjerujemo da će ova ekipa ostvariti sve ciljeve i planove koje smo zacrtali u ovoj sezoni, kaže direktor KK Vrijednosnice Osijek Renato Martinko.

Najveće pojačanje došlo je odmah, trener Srđan Helbich, koji je iz velikog Zadra odlučio se vratiti u svoj grad i pomoći klubu za povratak na mjesto koje mu pripada u hrvatskoj košarci.

Još se u neku ruku upoznajemo sa igračima i oni s nama i načinom rada ali polako to sve sjeda na svoje mjesto imamo još puno posla pred nama tako da će biti tu puno prostora za napredak svih nas u klubu, kad se još priviknu momci bolje  na način rada, kaže trener KK Vrijednosnice Osijek Srđan Helbich.

Nova sezona prve lige počinje 1. listopada a Osijek će već na startu se susreti s jednim od konkurenata za povratak u HT Premijer ligu Hermes Analitikom.

 

Inače ljubitelji košarke u Osijeku u subotu i nedjelju u Gradskom vrtu moći će uživo vidjeti novu ekipu Brokera koja će se na međunarodnom turniru Holding Vrijednosnice 2022. nadmetati s momčadima Sloboda Tuzle, PSV Pečuha i Spartaka iz Subotice.
Utakmice se igraju u subotu nedjelju  od 16 i 18:30 sati u maloj dvorani Gradski vrt.