STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

NOVA UTAKMICA, NOVA NADA: U derbiju s Dinamom Osijek želi konačan izlazak iz negativne serije

U protekle tri godine NK Osijek nije bio u većoj rezultatskoj krizi i u takvoj situaciji traži izlaz iz crne serije i to baš pred dva najveća derbija u HNL-u. Bijelo-plavi će na noge aktualnom prvaku i vodećem Dinamu u Zagreb, a cilj je konačno izboriti pozitivan rezultat koji bi najavio bolje dane za klub i uspon na prvenstvenoj ljestvici.

Nakon 5 susreta bez pobjede, u najgorem mogućem trenutku Osijek ide u goste vodećem Dinamu, a možda je upravo ta utakmica prigoda za dobar nastup Bijelo-plavih jer su već pokazali kako imaju recept za susrete s najboljima.
Nakon pune podrške koju je uprava kluba dala treneru Nenadu Bjelici i njemu i igračima trebalo bi biti lakše raditi u nastavku sezone.

Trener Osijeka ističe kako osjeća uvijek odgovornost prema klubu, opravdati povjerenje posla koji radi.

Ovo je prvenstveno moj klub čiji sam i trener i sportski direktor i navijač i osjećam uvijek odgovornost prema ovom klubu, ne samo sad nakon priopćenja predsjednika, ali mislim da je to dobro radi igrača najviše koji čitaju jako puno i da je zadnjih tjedana sve i njima uzimalo koncentraciju, ali mi smo dobro radili  prokle tjedne, jako dobro i ovaj tjedan je bio jako dobar rad s dobrom atmosferom u treningu, rekao je trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Može li Osijek vratiti čvrstinu i homogenost u obrani kakva ga je krasila tijekom protekle dvije sezone, najveće je pitanje uoči derbija, koji i na papiru trenutačno nije pravi derbi.

Na Osijeku je da to ponovno promjeni.

Dinamo je sigurno ponajbolja ako ne i najbolja ekipa u HNL-u, ali mislim ako smo mi na 100 posto možemo parirati svakome. Ne znamo tko će istrčati za Dinamo na teren, ali oni su Dinamo svakako, ali ako smo mi na 100 posto vjerujem da možemo izvući bodove iz te utakmice. Vidjet ćemo u kakvom je stanju Dinamo, ali kao što smo rekli prethodnih tjedana jako je važno naše stanje i mislim da smo u zadnjoj utakmici s Varaždinom imali dobrih stvari, isto tako loših stvari za koje smo radili da se poboljšamo i vjerujem da ćemo to pokazati već u sutrašnjoj utakmici, kaže Bjelica.

Najbolji strijelac Osijeka s tri gola u ovoj sezoni ističe kako i dalje vjeruje u momčad i kako je za njega najbolje sezonu odraditi u Bijelo-plavom dresu.

Mislim da je ekipa dobra. Nismo trenutno u nekim rezultatskim igrama dobrim, ali vjerujem da ćemo nadoći svi i da se sljedećom utakmicom već možemo uzdići iz toga, kaže Dion Drena Beljo.

NK Osijek za sutrašnju utakmicu s Dinamom ne može računati na ozlijeđene Nejašmića, Žapera, Caktaša, Janjića i Malenicu, ostali su spremni pa i Kristijan Lovrić, koji bi mogao konačno nastupiti od prve minute.

Na put se opet sprema i osječka Kohorta, a utakmica u Maksimiru igra se u subotu od 21 sat.