STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

OD 9. DO 12. LIPNJA: U Osijeku 13. izdanje Dobro World Cupa u gimnastici

Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek najveći je sportski događaj u regiji, a ove godine ponovno će okupiti gimnastičare i gimnastičarke iz raznih zemalja svijeta! Ovogodišnje izdanje tog velikog natjecanja održat će se u Gradskom vrtu od 9. do 12. lipnja.

U Osijeku 13. izdanje Dobro World Cupa u gimnastici
U Osijeku 13. izdanje Dobro World Cupa u gimnastici

Osijek kao centar gimnastike ponovno će biti domaćin jednog od najvećih i najbolje organiziranih svjetskih challenger kupova u ovom sportu. U novoj modernoj dvorani Sokolskog doma svi su uvjeti za vrhunske treninge, a u Gradskom vrtu najbolja dvorana za najveća gimnastička natjecanja.

- Jedno od najuspješnijih manifestacija i najvećih i kvalitetnijih organiziranih događaja već 4 godinu kroz projekt ministarstva sporta opravdala je potpuno naša očekivanja odlična organizacija i kroz partnere i ostalo Osijek radi jednu od najvažnijih manifestacija, kaže Krešimir Šamija iz Ministarstva turizma i sporta RH.

- Gimnastički kup naš je izrastao u jedna od najbolje organiziranih u kalendaru SVJ Gimnastičke federacije 36 zemalja oko 150 natjecatelja osvajača olimpijskih i svjetskih prvaka vrlo visoku kvalitetu držimo i visok nivo s obzirom na uvjete koje pružamo su iznadprosječni, kaže direktor Dobro World Cup Osijek 2022. Vladimir Mađarević.

Okupit će se tako i ove godine velika svjetska imena ovog sporta, a bit će to još jedan događaj za pravu promociju sporta i turizma u Osijeku i Osječko baranjskoj Županiji. Osijek će imati dva svoja predstavnika od 4 vrhunska muška reprezentativca.

- Aurel Benović i Robert Seligman pored njega naš Tin Srbić olimpijac i osvajač medalje najbolji sportaš Hrvatske za prošlu godini i Filip Ude za mušku konkurenciji pa Ana Đerek, Kristina Zviker, Tijana Korent i velika su očekivanja od naših jer su pred domaćom publikom pa im je malo veliki stres što može biti pozitivno ali i greške su tu koje vrebaju u tim okolnostima, kaže Mađarević.

Osijek je i najbolje natjecanje kao priprema pred dva velika događaja u  gimnastici u osmom mjesecu Europsko prvenstvo u Münchenu te u listopadu Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu. popratni sadržaji i ove su godine priređeni za sve građane i djecu a nakon 2 godine i problema s pandemijom vraća se i publika i nema sumnje kako će u finalnim danima subotu i nedjelju 11 i 12. lipnja Gradski vrt biti ispunjen u sjajnoj sportsko navijačkoj atmosferi.