STV Live
Ponedjeljak, 22. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

USPJEŠNE TURISTIČKE PRIČE: U Vukovar ove godine završila čak tri ''Suncokreta ruralnog turizma''

Na dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma koja je prošloga tjedna održana u Osijeku veliki uspjeh polučili su i turistički djelatnici s područja grada Vukovara. Njima su pripale zlatna i brončana povelja, kao i posebno priznanje, a dobitnike je danas primio i gradonačelnik Ivan Penava.

U Vukovar ove godine završila čak tri ''Suncokreta ruralnog turizma''
U Vukovar ove godine završila čak tri ''Suncokreta ruralnog turizma''

Izletište Gondola u vukovarskom prigradskom naselju Sotin još je jedna uspješna turistička priča Grada Heroja. Nastojanja vlasnice Luce da svojim gostima ponudi autohtona jela ovoga kraja očuvana od zaborava prepoznata su i na razini Hrvatske, pa je ove godine ona bila dobitnica zlatne povelje Suncokret ruralnog turizma u kategoriji „Tradicijska ruralna gastronomija“.

- Gastronomija je dio mene ustvari, to cijeli život radim i baš sam se specijalizirala za gastronomiju ovog područja, znači za Srijem i Slavoniju. U svakom životu, u svakom poslu čovjek je bitan, sve od čovjeka polazi i sve završava u biti na čovjeku. Znači mora postojati rad, red i disciplina i ogromna ljubav za sve, kaže Luca Štrobilijus, vlasnica Izletišta Gondola Sotin.

Brončanu povelju u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ dobio je Konjički klub „Dunavski raj“, dok je Craft pivovara Vukovar dobila posebno priznanje u novoj, zanimljivoj  kategoriji „Craft turizam“. I ovaj je oblik turizma dio ponude grada Vukovara, a koja iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate.

- U zadnjih nekoliko godina Vukovar kontinuirano dobiva priznanja u okviru ovog natječaja Suncokret ruralnog turizma, ove godine smo evo dobitnici tri priznanja, kada uzmemo u obzir da je prijavljeno gotovo 190 projekata iz cijele Hrvatske, mislim da to zaista jako puno govori o tome kako se turizam, kako se turistička ponuda u Vukovaru razvija, kaže Marina Sekulić, direktorica TZ Grada Vukovara.

Do kraja studenog tako je ostvareno pet posto više noćenja i 10 posto više dolazaka u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U vukovarskoj gradskoj upravi ove suncokrete ruralnog turizma koji su izrasli u njihovom gradu smatraju još jednom potvrdom da idu u pravom smjeru kada je riječ o razvoju turizma.

- Nadam se da ćemo kao što smo i u proteklim godinama kvalitetno putem upravnih odjela Grada Vukovara surađivati s i tvrtkama koje su u turizmu, ali jednako tako i s OPG-ovima, i obrtima koji se bave proizvodnjom koja čini cjelokupnu turističku ponudu grada Vukovara, i stoga se veselim naravno i budućim sadržajima, novitetima, turističkim atrakcijama, gastro ponudi koja se definitivno u Vukovaru razvija iz godine u godinu, kaže gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dijelom zahvaljujući uspjehu turističkih djelatnika i ugostitelja ove godine na dodjeli Suncokreta ruralnog turizma, ali i činjenici da je prošle godine Vukovar proglašen i finalistom u odabiru za najuspješniju destinaciju kontinentalnog turizma, iduće će se godine dodjela ovih nagrada održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji.