STV Live
Srijeda, 01. prosinac 2021.
5°C
"Svaki neuspjeh je prilika za novi i pametniji početak." -H. Ford

Hrvatska

PREDSJEDNIK DOMOVINSKOG POKRETA IVAN PENAVA: ''Umjesto COVID-putovnica Vlada RH treba uvesti antikorupcijske-putovnice''

COVID-potvrde i cjepivo ulijevaju lažnu sigurnost te time ugrožavaju zdravstveni sustav, dijele društvo na cijepljene i necijepljene, a njihovo korištenje potiču pandemijski lobiji. Interese takvih ljudi u sjeni štite partijski kadrovi koji vode štetnu vanjsku i unutarnju politiku u Republici Hrvatskoj u kojoj je gospodarstvo uvenulo, a korupcija cvate. Neke su to od izjava koje su se mogle čuti na današnjoj konferenciji predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave.

''Umjesto COVID-putovnica Vlada RH treba uvesti antikorupcijske-putovnice''
Penava: ''Umjesto COVID-putovnica Vlada RH treba uvesti antikorupcijske-putovnice''

Najopasniji razvoj u društvu predstavljaju COVID-potvrde koje samo daju privid sigurnosti, a krive su za podjelu društva na cijepljene i necijepljene, kazao je Penava.

"Umjesto da se držimo merituma. Ako nam je stalo do zaustavljanja širenja zaraze, to bi trebalo biti testiranje, odnosno posjedovanje virusa u svom organizmu odnosno količina antitijela. Nažalost, politika koja se provodi, koja je na djelu u RH, kao i u većem dijelu Europe politika je koju zastupaju pandemijski lobiji, a puno manje struka. To vidimo po gušenju bilo kakvog suprotnog mišljenja ili stava i to onog znanstvenog koji ne ide u prilog upravo tom lobiju", rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Penava se pozvao i na današnje izvješće Svjetske zdravstvene organizacije koje kaže kako COVID-potvrde i cijepljenje ulijevaju lažnu sigurnost. Također, predsjednik DP-a smatra da je nepovjerenje u institucije rezultat politike koja se provodi već dugi niz godina, a to je politika korupcije i kriminala.

"Recentni primjer je slučaj bivše ministrice regionalnog razvoja gospođe Žalac, gdje ponovno imamo OLAF u ulozi nekoga tko je nešto vidio i detektirao prije USKOK-a odnosno USKOK je zaključio da nema elemenata, i koji pokreče sudske procese od kojih se trese cijela Hrvatska", kaže Penava.

To je odraz vladajućih i toga koliko oni drže do hrvatskih institucija odnosno na koji način potkopavaju rad tih institucija, napominje Penava. No, institucije nisu jedini subjekti čiji se rad potkopava. Naime ovakvom politikom dolazi do zatvaranja industrijske proizvodnje, kao npr. Đure Đaković industrijskih rješenja i tvrtke Boxmark Leather čijim je gašenjem ugašeno gotovo 500 radnih mjesta u Brodsko-posavskoj županiji, kazao je predsjednik DP-a.

"Čut ćete izlike da je riječ o privatnim investitorima koji mogu birati kamo će. Čut ćete izlike da je COVID-situacija doprinijela tome. Međutim, nećete ćuti da ista ta tvrtka otvara u Lukavcu, u BiH, pogon s tisuću i pol radnih mjesta. Jer očito je da su uvjeti poslovanja puno bolji i u BiH i u Republici Srbiji odnosno u našem okruženju, što je posao aktualne politike", kaže Penava.

Za takve stvari Vlada nema rješenje, ali zato ima rješenje za koronu i to prisilom nad ljudima koji imaju drugačije mišljenje prema COVID-potvrdama, napominje Penava.

"Stoga bih ja Vladi RH predložio da umjesto COVID-putovnica uvede antikorupcijske-putovnice. To bi hrvatskom narodu i državi donijelo puno sigurniju perspektivu", kaže Penava.

Predsjednik DP-a komentirao je i današnju posjetu predsjednika Francuske te potpisivanje Ugovora o nabavci vojnih aviona, što kaže svakako pozdravljaju, međutim smatraju da je to trebalo napraviti ranije i da su trebali ostati vjerni dugogodišnjim strateškim partnerima koji su bili uz Hrvatsku i u doba Domovinskog rata.