STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

SNIJEG ZABIJELIO ISTOK HRVATSKE: Unikom i Cesting čiste i sole, apel građanima i tvrtkama - tko ne čisti svoje, bit će kažnjen

Snijeg koji je sinoć počeo padati nije iznenadio službe, pa su tako djelatnici Unikoma koji čiste ceste na teren izašli u 22 sata i u pola 4 ujutro, kako bi uz čišćenje, bacali i sol. Ekipa koji čisti pješačke i biciklističke staze te nogostupe, također je izašla na teren u 22 sata, a do 4 ujutro bacili su 15 tona soli. U 6 ujutro krenula je druga tura, a dalje će, kažu u Unikomu pratiti prognozu. Podsjećaju i kako je dužnost građana i tvrtki počistiti ispred svojih ulaza.

Unikom i Cesting čiste i sole, apel građanima i tvrtkama - tko ne čisti svoje, bit će kažnjen
Unikom i Cesting čiste i sole

Apeliramo da ispred svojih kuća i tvrtki počiste snijeg, jer postoje i sankcije, za fizičke i pravne osobe, da se to ne bi dogodilo. Kolike su? Za fizičke 260, za pravne 1000 eura, i kada padne snijeg s krovova je 150 eura za fizičku osobu, kaže direktor Unikoma Igor Pandžić.

Večeras očekujemo ponovno intervenciju, cijeli dan je temperatura -2, a sutra se predviđa -4. Večeras će biti intervencija najvjerojatnije, i sutra u 4 sata prije nego što građani krenu na posao. Molio bih sve vozače koji nemaju zimsku opremu da ne izlaze na cestu, i da se malo ranije dignu kao i danas, makar da očiste aute. Ipak je snijeg, moguća je poledica, oprez vozačiNikola Ercegovac, šef Stožera zimske službe, Cesting.