STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
19°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

NAKON PRIJAVE DOMOVINSKOG POKRETA: USKOK preuzeo postupanje protiv Andreja Plenkovića!

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) preuzeo je odlukom KR-DO-489/2024 postupanje protiv Andreja Plenkovića zbog više kaznenih djela s ciljem poticanja i omogućivanja ilegalnih migracija u Republici Hrvatskoj - kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma iz članka 326 st. 1 kaznenog zakona Republike Hrvatske, što je činio kaznenim djelom zlouporabom ovlasti iz članka 291, st. 1. kaznenog zakona Republike Hrvatske, priopćeno je iz Domovinskog pokreta.

USKOK preuzeo postupanje protiv Andreja Plenkovića!
Andrej Plenković

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Želimo vjerovati da je ovo početak istinskog djelovanja pravne države te da će USKOK, u hitnom postupku, sankcionirati i zaustaviti Andreja Plenkovića i njegove pomagače u sustavnom useljavanju ilegalnih migranata u Republiku Hrvatsku kršenjem Zakona o nadzoru državne granice.

Ovime obavještavamo cijelu hrvatsku javnost da smo od brojnih hrvatskih policajaca, državnih službenika i velikog broja građana dobili niz uznemirujućih podataka i dokumenata o protuzakonitom  postupanju Plenkovića i njegovih pomagača te da ćemo dopunjenu dokumentaciju dostaviti USKOK-u i poduzeti sve potrebne mjere da se Plenković, predsjednik Vlade, koji sustavno i namjerno krši zakone države čiji je predsjednik Vlade, i svi njegovi pomagači, a najprije ministar policije koji je zadužen za sigurnost građana, a koji uništava Hrvatsku kao sigurnu zemlju i drsko laže cijeloj javnosti, zaustave u provođenju sulude politike sasvim suprotne nacionalnim interesima, politike koja izravno ugrožava svakog hrvatskog građana i svu našu djecu! Ovo nije jedna od medijskih ili predizbornih tema, nego pitanje svih pitanja, koje prijeti svim građanima RH najtežim zamislivim posljedicama.

Zaustavljanje invazije ilegalnih migranata je pitanje opstanka RH i hrvatskog naroda! Nekad najsigurnije države EU, poput Švedske, i niz europskih gradova, pretvoreni su sustavnim useljavanjem ilegalnih migranata u mjesta kaosa i terora s drastično povećanim nasiljem, brojem silovanja, eksplozija i terorističkih napada i nesagledivim dugoročnim posljedicama za zemlje koje, kao i Hrvatska, istovremeno doživljavaju demografski slom.

Naime, niti jedan jedini ilegalni migrant, od njih 68.500, mladih vojno sposobnih muškaraca iz arapskih zemalja i Afganistana, ne bi mogao ući u Republiku Hrvatsku da Plenkovićeva Vlada poštuje i provodi zakone naše države, a posebno Zakon o nadzoru državne granice. Kako bi cijela hrvatska javnost bolje shvatila razmjere invazije ilegalnih migranata na Republiku Hrvatsku možemo jasnije reći – 68.500 mladih muškaraca iz Afganistana i arapskih zemalja su ukupno stanovništvo Dubrovnika i Vukovara zajedno!

Plenković sa svojom Vladom, ne samo da ilegalne migrante protuzakonito pušta u Republiku Hrvatsku, nego tim kršiteljima Zakona o nadzoru državne granice daje azil kojeg, da bi prevarili javnost, nazivaju ''privremenom zaštitom'', koji obavezuje da sve takve mlade vojno sposobne muškarce, Hrvatska primi nazad kada ih druge EU države deportiraju! Upravo to se događa i zato ministar Božinović tako drsko laže cijeloj hrvatskoj javnosti. U Hrvatsku je proteklih mjeseci, pod okriljem noći već vraćeno više tisuća ilegalnih migranata, koje su druge EU države deportirale nazad u zemlju koja im je dala azil, a ta zemlja je suludim, protuzakonitim postupanjem Andreja Plenkovića - Hrvatska! Među njima nema ni staraca, ni žena, ni djece! Ti ilegalni migranti, nisu strani radnici s radnim dozvolama, njih 300.000 koji su ušli u Hrvatsku legalno, preko graničnih prijelaza.

Plenkovićeva Vlada, zadnjih dana u liku ministra Božinovića, sustavno i namjerno obmanjuje javnost o kobnim, kratkoročnim i dugoročnim posljedicama poticanja i financiranja ulaska ilegalnih migranata u Republiku Hrvatsku. Plenković, Božinović i njihovi pomagači svjesno i namjerno stvaraju zabunu u javnosti da su ilegalni migranti koji upadaju u Hrvatsku mimo graničnih prijelaza, isto što i strani radnici s radnim dozvolama. Ne, nisu, ali nitko pa ni Hrvatska policija ne zna koji su koji kada ih srećemo po ulicama hrvatskih gradova. Tu se uopće ne radi o tome da hrvatska policija ne bi mogla zaustaviti taj najteži oblik kaznenih djela – radi se o tome da Andrej Plenković i njegovi pomagači naređuju hrvatskoj policiji da krši Zakon o nadzoru državne granice!

Da se radi o planskoj politici, jasno dokazuje i dugogodišnji direktor FRONTEX-a, europske granične policije, Fabrice Leggiero, koji je nakon sedam godina mandata morao otići jer je dao nalog europskoj policiji da radi svoj posao – da vraća ilegalne migrante, tzv. ''pushback''.  On je u veljači 2024. g. potvrdio javnu tajnu rekavši: ''Za pojedine krugove Europske unije – ilegalni migranti su projekt, a ne problem''. Drugim riječima, određeni krugovi EU i vlade koje ih slušaju, poput hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem, potiču, provode i financiraju invaziju ilegalnih migranata!

Naravno da se svaki hrvatski građanin, svaki čovjek, ima pravo zapitati nakon svog užasa koji se događa u svijetu oko nas  -  gdje su nestali vojnici ISIL-a i Al-Kaide? Koliko ima takvih među svim tim desetinama tisuća mladih muškaraca kojima su Plenković, Božinović i pomagači protuzakonito dali azil u ime Hrvatske?

I na kraju, ponavljamo istinu. Istinu koja je jednostavna i vrlo lako provjerljiva:

1.            Hrvatska policija ne štititi hrvatske državne granice.

2.            Hrvatska policija ilegalne migrante ne zaustavlja na hrvatskim granicama niti ih kažnjava.

3.            Hrvatska policija ilegalnim migrantima daje azil odmah po ilegalnom ulasku u RH, bez ikakve sigurnosne provjere.

4.            Hrvatska policija uopće ne utvrđuje identitet ilegalnih migranata i sigurnosno ne provjerava te mlade vojno sposobne muškarce, niti im zna točan identitet, niti zna ima li netko od njih terorističku prošlost.

5.            Hrvatska policija uhićuje krijumčare migranata, ali pušta sve migrante koje su ti krijumčari krijumčarili!

Pozivamo cijelu hrvatsku javnost, policijske i državne službenike, sve stranke, posebno članove i simpatizere HDZ-a da Plenkoviću i Božinoviću postave ova pitanja i zatraže hitan odgovor:

1.            Zašto MUP RH ne poštuje i ne provodi Zakon o nadzoru državne granice?

2.            Tko je u ime Vlade RH naredio hrvatskoj policiji da krši Zakon o nadzoru državne granice?

3.            Tko je  u ime Vlade RH naredio da se stotine i tisuće mladih muškaraca tzv. ''migranata'' slobodno kreće Hrvatskom bez ikakve sigurnosne provjere? Koliko ih je i gdje su oni sada?

4.            Ima li među njima bivših 'vojnika ISIL-a ili Al-Kaide' i koliko? Tko je, kako i kada vršio sigurnosnu provjeru za tih 68.500 mladih muškaraca kojima je Vlada Andreja Plenkovića dala ''privremenu zaštitu'' – u stvarnosti azil?

5.            Koliko je do sada takvih migranata vraćeno u RH tajnim noćnim transportima? Prema informacijama iz medija i internim informacijama iz MUP-a, radi se o više od 3.000!

6.            Je li točno da hrvatska policija uhićuje ''krijumčare migranata'', a istovremeno pušta migrante koje ti krijumčari krijumčare i još ima daje azil?

Javno pozivamo sve policijske djelatnike, sve sindikate MUP-a, sve hrvatske novinare, urednike i glavne urednike, sve članove Hrvatskog novinarskog društva da pomognu da se zaustavi ova najveća prevara, ovaj niz lako provjerljivih laži koje opetovano u javnosti iznose Plenković i njegov ministar Božinović.

Od dana objave kaznene prijave protiv Andreja Plenkovića desetine tisuća građana već su podržali našu prijavu.

Pozivamo sve, da iz dana u dan prate našu web stranicu stopmigrantskojinvaziji.com na kojoj će biti dostupne sve potrebne informacije! Sa svoje strane poduzimamo i tek ćemo, u danima koji slijede, poduzeti sve potrebne mjere da ovo zlo koje potiče i provodi Plenković sa svojim pomagačima na štetu svih građana RH zaustavimo!

Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta"