STV Live
Srijeda, 07. lipanj 2023.
17°C
"Budite svoji, svi ostali su ionako već zauzeti" -O. Wilde

Sport

OSIJEK KONAČNO PRAVI: Uvjerljiv trijumf u Šibeniku najbolja pozivnica za oproštaj od Gradskog vrta

U vrlo važnoj i ključnoj utakmici u borbi za Europu u pretposljednjem kolu domaćeg prvenstva nogometaši Osijeka bili su na razini i pobijedili uvjerljivo Šibenik na Šubićevcu s 4-1. Osječani su pokazali željeni gard i igru, te zasluženo došli do tri boda koja su ih dovela na korak od ostvarenja cilja, ali i na najbolji način uputila pozivnicu svim navijačima za oproštaj od Gradskog vrta u derbiju s Rijekom.

Uvjerljiv trijumf u Šibeniku najbolja pozivnica za oproštaj od Gradskog vrta
Uvjerljiv trijumf u Šibeniku najbolja pozivnica za oproštaj od Gradskog vrta

 

NK Osijek je konačno bio pravi kada je to bilo najpotrebnije. Iako je Šibeniku bila to zadnja šansa u borbi za ostanak Osijek im je ugasio sve nade i trijumfalno još jednom prošao Šubićevac. Rano vodstvo je puno pomoglo Bijelo-plavima ali sve su riješili u nastavku kada su u samo 18 minuta postigli tri pogotka za konačnih 4-1.

Utakmicu smo pripremili jako dobro i ušli smo jako dobro u utakmicu. Zznali smo kako Šibenik igra, stisli smo ih visoko gore i taj rani gol nas je još više digao i dao samopouzdanja i čestitam svim dečkima na odličnoj partiji, kaže trener NK Osijek Stjepan Tomas.

Možda rezultat sugerira da je bilo jednostavno, ali naravno da nije. Oni se grčevito bore ta ostanak, ali uz više htjenja i našu kvalitetu rezultat je ovakav kakav je. Čestitam svima u klubu, trenerima, stožeru, igračima i navijačima koji su nas najviše podržavali kad je bilo jako turbulentno ali eto ostaje još jedno kolo i moramo dati još više nego danas da uzmemo to 3. mjesto, rekao je Kristijan Lovrić.

Kristijan Lovrić je konačno bio pravi i uz dvostrukog strijelca Ramona Miereza bio je najbolji akter utakmice s dvije asistencije i još nekoliko opasnih situacija koje je kreirao. Svjestan je kako je ostao dužan i klubu i navijačima i zbog toga je on osobno najviše tužan.

- Kako god ljudi oko kluba navijači i svi ostali su razočarani, vjerujte mi da sam ja sam najviše razočaran u sebe i kritičan prema sebi što nisam pomogao ekipi i više im dao, nije se dogodilo. Danas sam nakon dugo vremena odigrao dobru utakmicu i i žao mi je što nisam ranije, samo se nadam da ću nastaviti ovako igrati i za ovaj klub, grad i za ovaj grb dati svoje partije, kaže Lovrić.

Njegova partija, ali i cijele momčadi te rezultat najbolja je pozivnica svim navijačima da ispune stadion slijedeći vikend na oproštaju od kultnog Gradskog vrta. U derbiju s Rijekom bit će prava prigoda vratiti se i na kraju osvojiti 3. mjesto.

Sigurno da su navijači zaslužili i grad Osijek i ovaj klub i vlasnici novi stadion. Sigurno da ćemo tu utakmicu protiv Rijeke ući maksimalno i na najbolji način ostvariti pobjedu i po zadnji put u Gradskom vrtu razveseliti naše navijače, kaže Tomas.

A pripreme za oproštaj od Gradskog vrta već su počele, nema sumnje kako će u derbiju posljednjeg kola s Rijekom biti spektakularno, a preostale utakmice ovoga kola donijet će i odgovor hoće li Osijek i prije tog susreta već osigurati plasman u europska natjecanja.