STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
9°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Sport

NAJBOLJA PREDSTAVA U POSLJEDNJE VRIJEME: Uvjerljiva igra i pobjeda Osijeka na Rujevici

Nogometaši Osijeka ostvarili su prvu pobjedu ove sezone na gostujućem terenu. Bijelo-plavi su odigrali jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme i uvjerljivo svladali Rijeku na Rujevici s 3-0.

Uvjerljiva igra i pobjeda Osijeka na Rujevici
Uvjerljiva igra i pobjeda Osijeka na Rujevici

Ovako su pobjedu na Rujevici proslavili nogometaši Osijeka i tri boda posvetili legendi kluba glasnogovorniku Mariju Mihiću, koji se oporavlja nakon teške operacije.

Momčad Osijeka bila je suverena i dominantna na Rujevici kao rijetko kada na bilo kojem gostujućem terenu i posve zasluženo osvojila 3 boda a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija od konačnih 3-0.

Jako mi je drago što smo pobijedili na Rujevici nakon ne znam koliko godina. Mislim da je i meni prva pobjeda na Rujevici i jako sam sretan zbog toga i htio bih ovu pobjedu posvetiti našem dragom Mihi i poželjeti mu što brži oporavak i da je što prije tu sa nama, rekao je Mihael Žaper.

Strateg Osijeka Rene Poms ostvario je svoju prvu pobjedu na klupi a sve je iznenadio početnim sastavom pa i načinom na koji je momčad igrala od prve minute susreta,

- Ekipa je napravila odličan posao, stvarno od prve minute smo se postavili na terenu s velikom ambicijom, velikim srcem i borbom mislim da jako mogu biti ponosan na sve moje igrače i da smo zaslužili ovu pobjedu potpuno. Jako smo dobro radili ovaj tjedan vidio sam kako igrači imaju želju radili su jako naporno i strpljivo i ovi kojima sam dao šansu zaslužili su je i jako su mi to dobro vratili na terenu. Htio sam im dati tu šansu i sada smo svi sretni jer su odradili odličan posao, kaže trener NK Osijek Rene Poms.

Ova je pobjeda bila vrlo važna za samopouzdanje igrača, Osječani još više žale za ispuštena 2 boda prošlo kolo sa Šibenikom.

- Žao mi je što nismo prošlu utakmicu sa Šibenikom pobijedili onda bi to bile stvarno tri jako lijepe pobjede, ali što reći, jako sam sretan radi ove pobjede, prvi bodovi u gostima i idemo sada svi proslaviti lijepo, kaže Žaper.

Ali vremena za slavlje neće biti puno jer u subotu Bijelo-plave čeka novi izazov u gostima. Naime, Gorica koja također nije u dobroj situaciji neophodno treba bodove, a Osijek treba ponoviti ovakvu igru kao na Rujevici u kontinuitetu i u Velikoj Gorici zaigrati s istim gardom i pokazati tko je gazda na travnjaku od prve minute ogleda.