STV Live
Srijeda, 18. prosinac 2024.
4°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

ZA ZDRAVO SRCE TREBA JESTI RIBU: Valentinovo s Davidom Skokom

Kako pripremiti kreativno jelo od svježe jadranske ribe? To je nastavnicima, mentorima i budućim kuharima otkrio kuhar David Skoko. U Regionalnom centru kompetentnosti osječke Ugostiteljsko-turističke škole u okviru projekta RCK VirtuOS održana je još jedna edukativna radionica.

S obzirom da je Dan zaljubljenih, valentinovska poruka ovog poznatog chefa je: za zdravo srce treba jesti ribu.

- Definitivno se ribe koristi malo, mogli bi puno više. Kroz povijest smo koristili puno više ribe jer nam je bila lako dostupna, a i sada velika količna sitne plave ribe koja se lovi u Hrvatskoj, a koja je našem tržištu prilično nezanimljiva zato jer smo se nekada bavili preradom ribe, sada toga više nema, malo smo se više posvetili turizmu. To nije dobro za budućnost naše gastronomije, ali se polako vraćamo nazad izvornim namirnicama i toj želji da što više i intenzivnije koristimo te naše namirnice da bi zatvorili taj jedan gospodarski krug oko samog turizma i gastronomije“, kaže David Skoko.