STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

DOBRA KAPLJICA, OSMIJESI NA LICIMA: Vino i umjetnost su dobitna kombinacija

Cijelo desetljeće Osječani i njihovi gosti mogu uživati u kombinaciji vina i umjetnosti. Još jedno izdanje mnogima omiljene večeri održano je sinoć pod stoljetnim krošnjama Perivoja kralja Tomislava.

Vino i umjetnost su dobitna kombinacija
Vino i umjetnost su dobitna kombinacija

Dobra kapljica, osmijesi na licima, dobra atmosfera, glazba... Sve to i puno više ponudila je još jedna osječka Večer vina i umjetnosti.

Ljetno izdanje ove popularne manifestacije koja promiče naš kraj kao vinsku regiju s kvalitetnom ponudom, ponovno je privuklo velik broj posjetitelja.

Poznati osječki Perivoj kralja Tomislava postao je još jednom tako Park vinske kulture što se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Sretni su i vinari, ali i gosti. Vidno je povećan broj posjetitelja, tu smo na 3500-4000 posjetitelja. Ovo je dosta dobra lokacija jer i oni koji su u Osijeku u prolazu vide da se nešto na otvorenom događa, dolaze, staju i uživaju u svemu onome što večer nudi. Na zadnjoj večeri su nam vinari rekli da ih je zateklo velik broj stranaca koji su došli, koji su pričali s njima, kaže Ivana Jurić, direktorica TZ Osječko-baranjske županije.

Osim priče i ovog je puta bilo i umjetnosti. Za art zonu su se pobrinuli vrsni osječki umjetnici i gosti, a svoj doprinos je dao i land-art umjetnik Nikola Faller i udruga ReArt s radovima posvećenim Otti Berger.

Posjetitelje su rasplesali Ivan Kovačević Jimi te Nera & Uptown.

Ono što je značajno je da je ovo na neki način prezentacija vinara gdje nakon samog upoznavanja s vinima i sa proizvođačima vina naši sugrađani vrlo često posjećuju same podrume i destinacije gdje se vino proizvodi, kaže zamjenik župana osječko-baranjskog Mato Lukić.

- Relativno nedavno je bila i prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti koja je bila i više nego uspješna. Smatram da je i ova lokacija izvrsna. Ne treba zaboraviti onaj dio gdje naši vinari imaju svoju priliku prezentirati svoja vina kao turistički proizvod i mislim da je to jako dobar spoj gospodarstva, turizma, ali općenito i dobre zabave u Osijeku, kaže zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

A po svemu sudeći ovog ljeta zabave u gradu na Dravi ne manjka – treba samo izabrati i uživati.