STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

USPJEH ZA OSJEČKI KLUB: VK Iktus nakon dugo vremena viceprvak Hrvatske s 11 zlatnih odličja

Veslački klub Iktus ostvario je odlične rezultate na državnom prvenstvu u Zagrebu i nakon više od 18 godina narančasti s Drave odnijeli su titulu ekipnog viceprvaka Hrvatske. Osječki se veslački klub tako vraća na staze stare slave a 11 osvojenih zlatnih medalja samo su najava blistave budućnosti osječkog veslanja.

VK Iktus nakon dugo vremena viceprvak Hrvatske s 11 zlatnih odličja
VK Iktus nakon dugo vremena viceprvak Hrvatske s 11 zlatnih odličja

Iktusovci su nastupili sa 46 veslača raspoređenih u 34 posade, a čak 30 posada izborilo je finalnu utrku i borbu za medalje.

11 zlatnih odličja jedno srebro i 3 bronce i ekipno drugo mjesto iznenadili je čak sve i u klubu i to su rezultati ravni senzaciji ističu Iktusovci.

Utrka s vodećom zagrebačkom Mladosti bila je neizvjesna do samoga kraja.

Luka Grgić i Lovro Rudec samo su jedni od uspješnih veslača koji su osvojili najviše medalja u više posada i koji su velika nada za budućnost hrvatskog veslanja.

Klub sada ima struku, dobru Upravu, a polako se i stvaraju uvjeti na Iktusu koji moraju biti i još bolji za sve veslače.

Osim iskusnog trenera Ižakovića koji je bio tvorac odličnih rezultata u prošlosti za ove uspjehe veslača zaslužni su i treneri Dominik Matijević, Jasminka Kraljević-Ćolić i Mirna Gujčić.

Rađaju se tako novi Rajle, Šain i Lončarići i Iktus bi mogao vrlo brzo opet imati olimpijske kandidate, ali prije toga očekuju se i dobri rezultat na balkanijadi.

Od rujna kreće akcija po osječkim školama, gdje će se tražiti novi talenti u ovom sportu a vrata kluba svima su otvorena.