STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
6°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

STV Video

SPORTA NIKAD DOSTA: Vladimir Čohar: "Trofej će doći prije ili kasnije!''

Direktor NK Osijek Vladimir Čohar samo za STV i emisiju "Sporta nikad dosta" dao je ekskluzivni intervju o stanju u klubu, transferima i preseljenju na Pampas... Otkrio je mjesec otvaranja stadiona, važnost sinergije s navijačima te naglasio kako svi skupa trebaju vjerovati u posao koji rade te najavio: "trofej će doći prije ili kasnije!". Emisiju je uredio i vodio Dario Andraković.

NK Osijek je proljetni dio sezone počeo s remijem protiv Rijeke u utakmici, gdje je opet oštećen od strane sudaca barem za jednu odluku koja je mogla susret usmjeriti u sasvim drugom smjeru i Osijeku donijeti još dva boda.
Član Uprave NK Osijek Vladimir Čohar ističe kako u klubu i dalje neće istupati s javnim prigovorima na suđenje i greške sudaca.

- Svi želimo da Osijek natjecateljski bude što bolji, da osvaja trofeje, da igra u Europi, da ima što bolju ekipu, a svi ti igrokazi po meni ne valjaju, stvaraju krivu percepciju da nešto ne valja i umanjuje se vrijednost HNL-a, a suđenje vidjeli ste i na SP kakve su sve greške bile i loše suđenje na u puno većoj pozornici tako da odluka je da ne radimo to, kaže član Uprave NK Osijek Vladimir Čohar.

U javnosti se stvara i kriva percepcija kako Osijek gubi moć rasprodaje igrače, postaje slabiji, a sva tri izlazna transfera su planirana i ranije i na tim potezima je klub iznimno zadovoljan, pa je Čohar i posebno pohvalio sportskog direktora Ivicu Kuleševića.

Jer to što je on napravio u ovom zimskom prijelaznom roku zaslužuje da mu se skine kapa, jer svi znamo da u zimu je period kad se ne rade veliki transferi on je uspio transferirati dva igrača Osijeka za jako dobar novac u jako dobre klubove i na neki način demantirao sve one koji su pričali da će otići u Dinamo ili nešto tako, kaže Čohar.

Svi su ti igrači i htjeli otići iz kluba i na to u NK Osijeku nisu mogli utjecati, dodaje Čohar, a samim tim sada će se prigoda dati i nekim mlađim domaćim igračima što je i strategija za budućnost. To ne znači pak da Osijek neće biti konkurentan u borbi za vrh i trofeje nakon preseljena na Pampas Osijek će i dalje imati najveće ambicije.

Klub će biti vrlo konkurentan, mi ćemo morati biti malo oprezniji i pažljiviji u kreiranju budžeta i malo manje sanjariti, ali novi stadion, svi novi uvjeti nam daju obavezu da imamo konkurentnu ekipu i naravno da će se sportski direktor zajedno s trenerom pozabaviti s pojačanjima i dugoročnim slaganjem ekipe, kaže Čohar.

Što se stadiona Pampas tiče konačno preseljenje trebalo bi biti u lipnju pa bi tako Osijek i eventualne europske utakmice igrao na novom stadionu već na ljeto. Točno se još ne zna kada s kim i u kojoj utakmici će biti prvi službeni nastup na Pampasu.

Da li će to biti jedan event internog karaktera, da li će se ići na prijateljsku utakmicu s renomiranim klubom mi sada ne znamo, trenutno nemamo ideju, jer smo jako fokusirani na završetak izgradnje stadiona, ali mislim da će to biti šlag na tortu protivnik i otvaranje, kaže Čohar.

Taj šlag na tortu će uskoro doći, vjerujemo samo kako će i ambicije biti na visokoj razini i kako će svi navijači Osijeka i ljubitelji nogometa u gradu moći gledati i dalje jakog prvoligaša u borbi za sam vrh i to konačno u najboljim mogućim uvjetima za gledanje utakmica uživo na stadionu.