STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Vukovarsko-srijemska

14. GODNU U GRADU HEROJU: Vukovarski motomrazovi podijelili više od 300 paketića djeci s teškoćama u razvoju

Nakon Osijeka rika snažnih motora najavila je danas dolazak Djeda Božićnjaka i u Vukovar. Već četrnaestu godinu običaj motomrazova održava se i u Gradu heroju, a vukovarski motorizirani djedice podijelili su više od 300 paketića darova djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

Uz trube i tutnjavu motora Djedovi i Bake Božićnjak došli su i u Vukovar. U ovo vrijeme darivanja i dobrog raspoloženja moto humanitarci posjetili su Udrugu za osobe s invaliditetom Golubica, Udrugu Vukovarski leptirići, posebne razredne odjele Osnovnih škola Blage Zadre i Josipa Matoša, Udruge Vukovarske iskrice i Tko se boji sutra još, te potrebitu djecu iz Bogdanovaca. Družili su se i vukovarskom djecom na središnjem gradskom trgu, te su svima podijelili i paketiće s darovima i slatkišima, a koje su marljivo prikupljali poseljednjih mjeseci zahvaljujući donacijama.

Po popisima pripremili oko 325 paketića, s tim da uvijek napravimo i viška paketića jer uvijek negdje naiđemo eto na djecu s majkama, i ljudi gdje ne možeš proći najjednostavnije i ne podijelit nekom, kaže Nenad Barnić, predsjednik Moto kluba „Golubica“ Vukovar.

A ova lijepa tradicija počela je već prve godine kada je osnovan Moto klub „Golubica“ u Vukovaru. Tada su skromno sudjelovali u kićenju bora na središnjem gradskom trgu, da bi iz godine u godinu posjećivali sve veći broj potrebitih i donosili im darove. Kažu kako im je glavni motiv osmijeh na dječjim licima, ali i bajkersko druženje.

- Sportski moto klub „Golubica“ je sastavljen od hrvatskih ratnih vojnih invalida, od branitelja Domovinskog rata, sve nas je rat okupio i dan danas smo zajedno na motorima, nosimo prsluke koji pokazuju eto to, znači nemamo nacije, mi smo bajkeri, a ono što nas osobno ispunjava je da godinu završimo na jedan način koji će i nama i našem gradu gdje djelujemo i okolici pomoći da u ovo adventsko vrijeme uđe u Božić, da  uđe u novu godinu i da svi zajedno budemo zadovoljni i ispunjeni onim što napravimo, kaže Barnić.

Na svoje motomrazove i ovaj lijepi običaj ponosni su i u vukovarskoj gradskoj upravi. Grad je ovu manifestaciju podržao i u konkretnom smislu, jer pomogao je i pri kupnji slatkiša i igračaka za paketiće.

- Preko 300 paketića namijenenih pretežno djeci s poteškoćama u razvoju kroz udruge, kroz osnovne škole, oni su ih danas posjetili uistinu kroz cijeli grad doveli jedan božićni duh u naš grad. Ono što nas veseli je to da iz godine u godinu ova manifestacija se održava, da ona dobiva i puno više donatora  i simpatizera, i svakako odaziv građana je stvarno hvalevrijedan i ponosni smo što sudjelujemo u tome i svakako ćemo sudjelovati i dalje, kaže Filip Sušac, zamjenik gradonačelnika Vukovara.

Vukovarski motomrazovi uručili su i zamjeniku gradonačelnika božićnu čestitku s potpisima svih članova, kao i zahvalnicu.