STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Crna kronika

DOMOVINSKI POKRET: ''Zahtijevamo proširenje istrage USKOK-a protiv Andreja Plenkovića i hitan saziv sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost''

Nakon što je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) preuzeo odlukom KR-DO-489/2024 postupanje protiv Andreja Plenkovića zbog više kaznenih djela s ciljem poticanja i omogućivanja ilegalnih migracija u Republici Hrvatskoj, kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma iz članka 326 st. 1. kaznenog zakona Republike Hrvatske, što je činio kaznenim djelom zlouporabom ovlasti iz članka 291, st. 1. kaznenog zakona Republike Hrvatske, ministar Davor Božinović, supočinitelj niza navedenih kaznenih djela i kršitelj Zakona o nadzoru državne granice, upustio se u pokušaj obrane neobranjivog, sustavnim i drskim iznošenjem bezočnih, lako provjerljivih laži u hrvatsku javnost, navode u priopćenju iz Domovinskog pokreta.

''Zahtijevamo proširenje istrage USKOK-a protiv Andreja Plenkovića i hitan saziv sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost''
Andrej Plenković

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Predsjednik Vlade Plenković sustavno i namjerno krši zakone države čiji je predsjednik Vlade, a prvi policajac države, Božinović koji bi trebao biti garant sigurnosti svih građana, izravno ugrožava nacionalnu sigurnost i po zadatku obmanjuje javnost. Plenković i Božinović lažu da hrvatska policija štiti hrvatske državne granice i poštuje i provodi Zakon o nadzoru državne granice; da hrvatska policija zaustavlja i kažnjava ilegalne migrante; da ilegalni migranti nisu isključivo mladi vojno sposobni muškarci; da Hrvatska nije protuzakonito, kršeći Zakon o nadzoru državne granice, pustila u Hrvatsku 68.500 mladih vojno sposobnih ilegalnih migranata iz arapskih zemalja i Afganistana; da hrvatska policija sigurnosno provjerava te mlade vojno sposobne muškarce iz arapskih zemalja i Afganistana i da zna koji su od njih bili članovi terorističkih organizacija ISIL-a, Al Kaide i drugih; da im hrvatska policija ne daje dokument – ''privremenu zaštitu'' bez ikakve provjere tko su, kakva im je prošlost i namjere; da taj dokument ''privremena zaštita'' ne obavezuje Hrvatsku da primi nazad u Hrvatsku sve ilegalne migrante koje druge države EU deportiraju nazad; da ilegalne migrante druge EU države ne vraćaju, u tisućama, u Hrvatsku tajnim noćnim transportima; da Hrvatsku, po nalogu nekih krugova EU, ti kršitelji Zakona o nadzoru državne granice, ne pretvaraju u veliki migrantski logor; da se hrvatska policija bori protiv ilegalnih migranata uhićenjem ''krijumčara migranata''; da su ilegalni migranti koji upadaju u Hrvatsku mimo graničnih prijelaza, isto što i strani radnici s radnim dozvolama - ne, nisu, njih je dodatno 300.000; da hrvatska policija zna koji su ilegalni migranti, a tko su strani radnici s radnim dozvolama koje svi srećemo po ulicama hrvatskih gradova.

Sve, baš sve navedeno je laž! Upravo suprotno, Plenković, Božinović i pomagači po nalogu dijela briselskih političara potiču i financiraju invaziju ilegalnih migranata. Hrvatska policija bi mogla zaustaviti ilegalne migrante koji protuzakonito ulaze u RH, ali im Plenković i Božinović to ne daju jer provode tuđu politiku, izravno suprotnu hrvatskim nacionalnim interesima! S obzirom na to da je postupanje USKOK-a protiv Andreja Plenkovića u tijeku, nakon novih saznanja, predajemo dodatni zahtjev USKOK-u za proširenjem istrage protiv ministra Božinovića te svih drugih  policijskih i državnih službenika koji nastavljaju s kršenjem Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima.

Božinović je, suštinski, sam sebe prijavio USKOK-u da je s Plenkovićem član ''zločinačkog udruženja'' po članku 328. KZ/11, na čelu s Andrejom Plenkovićem, koje ima za cilj sustavno kršenje više hrvatskih zakona: Zakona o nadzoru državne granice, Zakona o strancima, Kaznenog zakona, Prekršajnog zakona, Zakonika o Schengenskim granicama - Uredba EZ br.562/2006 Uredbe (EU) 2016/399 EU Parlamenta i Vijeća od 9. ožujka 2016. o Zakoniku Unije o pravilima kojima se uređuje kretanje osoba preko granica, kao i niz drugih zakona, uredbi i direktiva i u konačnici Ustava RH, kao posljedicu u Hrvatsku protuzakonito uvode ilegalne migrante, mlade vojno sposobne muškarce, čime, osim činjenja kaznenih djela, izravno ugrožavaju nacionalnu sigurnost i krše Ustav RH. Sve takve koji umjesto hrvatskih zakona i hrvatskih nacionalnih interesa, slijede i provode tuđe politike suprotne našim nacionalnim interesima ćemo zaustaviti svim raspoloživim sredstvima.

Upućujemo javni poziv svim hrvatskim policajcima, svim državnim službenicima da odbiju sve protuzakonite naloge kojima se krši Zakon o nadzoru državne granice! Proglašavamo nultu toleranciju  na svaki protuzakoniti ulazak u RH mimo graničnih prijelaza i pozivamo sve hrvatske građane da nas odmah obavijeste o svakom kršenju Zakona RH, eventualnim daljnjim kršenjima Zakona RH od strane Vlade RH ili bilo kojeg policijskog ili državnog službenika!

U Zagrebu, 10. travnja 2024.

g. Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta"