STV Live
Srijeda, 01. prosinac 2021.
5°C
"Svaki neuspjeh je prilika za novi i pametniji početak." -H. Ford

Crna kronika

NASTAVAK SLUČAJA ''MAMIĆ''?: Zbog sumnje na pranje novca uhićeni osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica!

Osječki sudac Zvonko Vekić uhićen je zbog sumnje za pranje novca. Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica. U tijeku su pretresi, a mediji već špekuliraju kako bi ovo mogao biti nastavak slučaja Mamić.

Zbog sumnje na pranje novca uhićeni osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica!
Ilustracija FOTO: Pixabay

Podsjetimo, Zvonko Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja, osumnjičen za primanje mita od Zdravka Mamića, od kojeg je Vekić navodno primio mito za sebe te za suce Darka Krušlina i Antu Kvesića.

Pušten je nakon što je USKOK po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je Vekić bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

USKOK: U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji

Priopćenjem su se oglasili i iz USKOK-a, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Osijeku i odnose se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda. U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.