STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
6°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

24. TITULA PRVAKINJA HRVATSKE: ŽNK Osijek podigle pehar u Gradskom vrtu

Nogometašice Osijeka i službeno su proslavile svoju 24. titulu prvakinje Hrvatske. Protiv Splita bila je prava navijačka atmosfera podrška Kohorte i na kraju svečanost i pjesma za povratak titule prvaka koji se slavio u Gradskom vrtu.

ŽNK Osijek podigle pehar u Gradskom vrtu
ŽNK Osijek podigle pehar u Gradskom vrtu

Bilo je spektakularno na posljednjoj utakmici Lige za prvaka u derbiju protiv Splita i do u gradskom vrtu gdje će Osječanke igrati od sljedeće sezone.

Prava nogometna navijačka atmosfera Kohorta je pružila podršku Bijelo-plavim prvakinjama pjesmom i navijanjem a kasnije su Osječanke i nagrađene peharima i medaljama uz pjesmu na postolju kako to doliči pravim Šampionima.

Protiv Splita je bilo 1-1, a Osijek je i kolo prije kraja osigurao titulu i završio prvenstvo sa 6 bodova prednosti nad bivšim prvakinjama.

Hadžić je zabila gol za vodstvo Splita u prvom dijelu a u nastavku je Medić izjednačila na 1-1.

Obećala sam vam kod vas u emisijI kad sam bila da ćemo vratiti pokal i titulu i to smo napravile. Dago mi je vidite koliko nam znači pogledajte tribine i pogledajte ove male curice u klubu dokaz da nam svima znači ne samo nama u klubu nego i cijelom gradu, kaže Anela Lubina.

Cure su to zaslužile svaka im čast. O današnjoj tekmi nećemo puno, cure su bile mislima u slavlju, baklje su pripremile, čestitam im do srca bile su fantastične cijelu sezonu, kaže trener ŽNK Osijek Goran Ljubojević.

Osječanke će kao prvakinje Hrvatske pokušati ponovno izboriti i plasman u Ligu europskih prvaka no bit će to sigurno teška misija za Bijelo-plave.

Što se tiče Lige prvaka moramo biti realni to je jedna druga dimenzija, puno odlučuje i ždrijeb i igrački kadar. Mi nemamo financije boriti se s najvećima, ali ovo je nama velika nagrada državni prvak to nam je cilj svake sezone i izlazak u Europu je cilj svake sezone i svaka pobjeda u Europi je veliki plus za nas i za ovaj klub, kaže predsjednik ŽNK Osijek Bojan Bodražić.

Sve navijačke pjesme orile su Gradskim vrtom Kohorta je pjevala a poslije utakmice i igračice Osijeka.

Navijači su i nagradili najbolje igračice poklonima, a medalje i pehare su uručili predsjednik Komisije za ženski nogomet Josip Kuterovac, izbornik A ženske nogometne reprezentacije Nenad Gračan i te gradonačelnik Ivan Radić i dožupan Mato Lukić.