STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

RUKOMET: ŽRK Osijek bolje od Zameta na Zrinjevcu sa 24-19

U 6. kolu prvenstva prve lige rukometašica Osječanke su ubilježile treću prvenstvu pobjedu. Na Zrinjevcu su bile bolje od ekipe riječkog Zameta rezultatom 24-19.

ŽRK Osijek bolje od Zameta na Zrinjevcu sa 24-19
ŽRK Osijek bolje od Zameta na Zrinjevcu sa 24-19

Bilo je ponovno dosta oscilacija u igri rukometašica Osijeka ali su na kraju pokazale karakter i podigle se kada je trebalo i posve zasluženo slavile novu pobjedu. Domaće bijelo-plave ipak su bolja ekipa a to su pokazale u drugom poluvremenu utakmice sa Zametom. Bio je loš ulazak u susret gdje su domaće gubile i po 2 gola razlike a onda do poluvremena ipak preokrenula rezultat. 

Puno bolja igra u nastavku donijela im je ipak osiguranje pobjede desetak minuta prije kraja jer su vodile i s 9 golova razlike. 

Najbolje igračice utakmice bile su Josipa Paula Jerčinović s 5 golova, te Josipa Josipović i Petra Frančić sa 4 kod Osijeka, dok je kod Zameta 6 golova zabila Kristina Plahinek.

A bile su tu nove mlade snage poput Nike Malovan koja je zabila 2 gola iz dva šuta ali su i ostale djevojke pokazale velik potencijal. Osječanke nakon 6 odigranih kola imaju 7 osvojenih bodova i nalaze se na 5.mjestu na ljestvici što je jako dobar rezultat na startu sezone.

No, nema opuštanja, sljedeće kolo gostuju kod Sesveta pa im na Zrinjevac dolazi Dalmatinka i to su nove prigode za osvajanje novih bodova ali samo ako ponove igru iz drugog dijela utakmice sa Zametom