STV Live
Ponedjeljak, 27. svibanj 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

RUKOMET: ŽRK Osijek na Zrinjevcu ispustio plus 8 protiv Zrinskog

Rukometašice Osijeka nakon dva odigrana kola u prvoj ligi nove sezone imaju jednu pobjedu i jedan neodlučen ishod. Iako su vodile i 8 golova razlike na Zrinjevcu nisu uspjele svladati ekipu Zrinskog i utakmica je završila podjelom bodova.

ŽRK Osijek na Zrinjevcu ispustio plus 8 protiv Zrinskog
ŽRK Osijek na Zrinjevcu ipustio plus 8 protiv Zrinskog

Odličan start imale su Osječanke u novu sezonu pobjedom u gostima kod Trogira a onda su prvu domaću utakmicu na Zrinjevcu ugostile Zrinski i trebao je to biti pun pogodak nakon dva kola.

Bilo je odlično otvaranje utakmice 8 razlike su imale domaće plave pa prigodu da pobjegnu i na velikih plus 10, a na kraju je Zrinski uspio potpuno utakmicu dovesti u neizvjesnost.

Prvo poluvrijeme završilo je sa 16-12 za Osijek onda u nastavku prvi dio opet dobar za domaće plave da bi u posljednjih 15 minuta igre gošće se vratile.

Bilo je izjednačeno igralo se gol za gol, a na kraju su domaće morale spašavati neodlučenih 28-28 i jedan bod u svojoj dvorani.

Prvih 25 minuta smo bili dobri dobri, vodili smo čak i 8 razlike. Obrana je gorila, ali kao i napad, ali na kraju zadnjih 10 minuta smo bili nesigurni i na kraju smo nažalost izjednačeno odigrali utakmicu, kaže Petra Frančić iz ŽRK Osijek.

- Čestitao bih svojoj ekipi kao i protivnicima na jednoj zanimljivoj utakmici, ali teško mi opisati kad vodimo 1. poluvrijeme 8 razlike i imamo tendenciju da odemo na 10 i onda počnemo griješiti, solirati, počeli raditi nepotrebne tehničke greške. Ušla je neka nervoza, iako je dogovor bio drugačiji. Jednostavno smo stali i na kraju smo iščupali i bod, kaže trener ŽRK Osijek Tomislav Rešicki.

Selena Milošević bila je najbolja igračica utakmice iz redova Zrinskog sa 13 golova, a kod Osijeka Ana Pehar zabila je 8, Lea Hren 5 golova.

Na kraju su obje ekipe nezadovoljne konačnim ishodom, ali za Osijek je ulazak u sezonu koji je bio pod mnogo upitnika ipak jako dobar i sa 3 boda Osječanke drže visoko 4. mjesto na ljestvici.

Slijedi gostovanje u Bjelovaru koje će biti pravi ispit za potvrdu vrijednosti rukometašica s Drave.