STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
11°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Sport

TURNIR PRED POČETAK NOVE SEZONE: ŽRK Osijek organizira 6. po redu turnir „Osijek Trophy“

Rukometašice Osijeka pripremaju se za novu sezonu a prvi domaći turnir pred početak novog prvenstva imat će ovog vikenda u Zrinjevcu. Ekipa je doživjela neke odlaske igračica i pomlađivanje kadra pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Osijek nositi u elitnom razredu u sljedećem prvenstvu.

ŽRK Osijek organizira 6. po redu turnir „Osijek Trophy“
ŽRK Osijek organizira 6. po redu turnir „Osijek Trophy“

Iza rukometašica Osijeka je mjesec dana priprema a pravu generalku za početak nove sezone imat će u svojoj dvorani večeras i sutra na 6. izdanju turnira Osijek Trophy.

Ekipa je doživjela promjene, igrački je oslabljena jer otišle su iz kluba Lucija Humel i Petra Jeršek vrlo važne igračice, te Iris Pratljačić i Dora Pajić. S druge strane klub nije dovodio pojačanja već je prigodu dao mladim igračicama iz domaćeg kadetskog uzrasta.

Sad nas je ukupno 19 s tim da od nas 19, 7 seniorki i 12 kadetkinja, u punom su pogonu od 1.8. Jako smo zadovoljni i ja i trener kako odrađuju i rade, djevojke su se iskazale pa ćemo vidjeti kroz prvi dio sezone možemo li se s njima nositi s prvom ligom ili ćemo morat za drugi dio uzimati nekakvo pojačanje, kaže kapetanica ŽRK Osijek Dora Lacković.

Dora kao kapetan i najiskusnija trebala je završiti s karijerom i ostati u upravi kluba, ali se odlučila i ovu sezonu pomoći djevojkama na parketu i sigurno će biti nositelj ekipe. Ciljevi su jasni, bitna je stabilnost u najelitnijem razredu, no ostaje pitanje može li Osijek s ovim kadrom ostati u tom društvu.

Naravno da je cilj ostanak, ali mi gledamo da ipak lovimo neku sredinu tablice. Sve te kadetkinje su prošle s nama i prošlu godinu prve lige ali s manjom minutažom, sad će više igrat, jer su i prošle godine ostvarile veliki rezultat u svojim ligama i imat će šansu da se dokažu u prvoj ligi, kaže Lacković.

Večeras tako Osječanke igraju pripremni susret protiv slovenske prvoligaške ekipe Litija, a sutra će odigrati mini turnir Osijek Trophy s ekipama Borca iz Banja Luke i osječke Olimpije. 

Utakmice su na rasporedu do 14, 16 i 18 sati a ulaz u dvoranu Zrinjevac za sve ljubitelje rukometa je slobodan.