STV Live
Petak, 02. prosinac 2022.
1°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

21. Festival izviđačkih pjesama Osijek

Festival izviđačkih pjesama Osijek – FIPO Fest je jedinstvena izviđačka aktivnost čiji je osnovni cilj provedba dijela izviđačkog programa koji potiče kulturno umjetničko-amaterski izričaj djece i mladih posebice putem pjesme, glume i raznih kreativnih radionica. Organizator ove jedinstvene izviđačke manifestacije je IZVIĐAČKI KLUB JAVOR OSIJEK, a sam FIPO Fest je i preporučena izviđačka aktivnost izviđača nacionalne izviđačke organizacije SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE

FIPO FEST je POKLON gradu OSIJEKU za njegov ROĐENDAN  koji obilježavamo 2.12. i svake godine se  organizira vikend uoči Dana Grada ili na sam Dan Grada (kada je 2. 12. subota ili nedjelja). Osim samog nastupa izviđačkih udruga i izviđačke pjesme tijekom održavanja FIPO Festa organiziramo niz drugih aktivnosti. Jedna od aktivnosti je GRAD NA DRAVI DANAS SLAVI koja ima za cilj upoznavanje Grada Osijeka i turističku promidžbu Grada. Druga aktivnost je SLAVONIJA I BARANJA U MOM SRCU koja ima za cilj upoznavanje i turistička promidžba dijela naše predivne Slavonije i Baranje koja okružuje naš Grad Osijek.

Svake godine FIPO Fest ima neku drugu temu, a ove godine je tema U MENI IMA VRIJEDNOSTI – RECIKLIRAJ ME. Tijekom održavanja 21. FIPO Festa organizirati ćemo i Reviju Recikliranih predmeta u sklopu projekta IZVIĐAČKI KORACI ZA ODRŽIVI RAZVOJ 2022./2023., koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske.

Osim navedenog FIPO Fest ima i humanitarni karakter. Ove godine prikupljamo bojice i školski pribor za Dječji dom Klasje u Osijeku.

Očekuje se oko 250 sudionika iz više gradova Lijepe Naše i susjednih država.

21. FIPO Fest održava se 26.-27.11.2022. Centralna aktivnost - Nastup izviđača i Revija recikliranih predmeta biti će u subotu u 17 h u Tvrđi Stara Pekara. Ukupnu organizaciju kao i svake godine snose volonteri Izviđačkog kluba Javor Osijek. Ukoliko nam niste mogli doći kao sudionik rado vas pozivamo kao gosta- gledatelja. Vašim dolaskom uveličati ćete nas 21. FIPO Fest a djeci i mladima poručiti da je ispravno koračati izviđačkim koracima i stjecati vještine za život što i je osnovna misija izviđaštva kao najvećeg svjetskog pokreta za djecu i mlade.

 

Budite i humanitarac i umjesto ulaznice ponesite bojice i školski pribor za Dječji dom KLasje Osijek.

21. Festival izviđačkih pjesama Osijek