STV Live
Petak, 01. ožujak 2024.
15°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

23. izložba fotografija autora iz Osječko-baranjske županije

U ponedjeljak, 15. siječnja s početkom u 19.00 sati u foyeru Kulturnog centra Osijek, u organizaciji Fotokluba Osijek, bit će otvorena 23. izložba fotografija autora iz Osječko-baranjske županije. Izložba ostaje otvorena sve do 13. veljače uz slobodan ulaz.

Izložba je to koja okuplja fotografe Osječko-baranjske županije, pokazuje, nagrađuje i pohvaljuje najbolje od njih, a održava se u organizaciji Fotokluba Osijek te u partnerstvu sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Kulturnim centrom Osijek.

Fotografski natječaj okupio je 70 talentiranih fotografa s čak 400 fotografija. Stručni žiri u sastavu: Valentina Radoš (viša muzejska savjetnica, MLU), Ilija Stanušić (EFIAP, MF, HFS), te Marin Topić (ULUPUH) odabrao je pobjedničke fotografije u dvije kategorije: Mladi do 18 godina i odrasli.

 „Zadatak odabira pobjednika pokazao se nimalo lakim. Svaka fotografija imala je svoj jedinstveni šarm, elemente koji potiču na razmišljanje i zadivljujuće priče. Natjecanje je predstavljalo izazov za umjetnički senzibilitet ocjenjivačkog povjerenstva, jer su pomno proučavali bezbrojne kadrove, neumorno raspravljajući o tomu koje fotografije zaslužuju priznanje. Naposljetku, izabrani su pobjednici, ali proces je poslužio kao podsjetnik na neizmjeran talent i kreativnost koji postoje unutar fotografske zajednice“ osvrnula se predsjednica Fotokluba Osijek Silvana Faller na predstojeću izložbu.

 Izložba će biti otvorena od 15. siječnja do 13. veljače svaki dan, od ponedjeljka do subote 7-23 sata. Ulaz je slobodan.

23. izložba fotografija autora iz Osječko-baranjske županije