STV Live
Nedjelja, 21. srpanj 2024.
20°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

KUP Borovik 2024

Slavonska lađarska tradicija koja je prvi put nastala 2021. i ove godine nastavlja s ovom jedinstvenom utrkom KUP Borovik koji će se održati u subotu 29.6.2024. godine na jezeru Borovik.

Prošle je godine sudjelovalo 11 muških i 4 ženske ekipe, a ove je godine već sada povećan broj prijavljenih ekipa koji će svoje snage odmjeriti u utrci dužine 10 km za muške veslače, dok će se veslačice natjecati u utrci dužine cca 5 km.

Utrku organizira Sportsko – veslačka udruga Đakovo, a predsjednik Ivan Gurdon najavljuje: - Utrka će i ove godine okupiti neke od najjačih ekipa koje se bave ovim sportom. Ponosni smo na novu priču koju stvaramo u srcu Slavonije. Kako je jedan komentator rekao, u Hrvatskoj je najveći sam Maraton lađa pa Kup Gospe Karmelske - Krvavac, pa Borovik

Suorganizator utrke je Turističke zajednica Grada Đakova, a direktorica Marija Borko ističe da veći broj prijavljenih ekipa ove godine pokazuje da za ovu vrstu sporta postoji interes, a zajedničkom suradnjom s lokalnim i regionalnim dionicima svake se godine za posjetitelje i natjecateljske ekipe osigurava što bolji doživljaj u obliku novog turističkog proizvoda koji je jedinstven u čitavoj Slavoniji i Baranji. KUP Borovik je dio zajedničkog projekta TZG Đakova i općina Đakovštine kojim se razvijaju outdoor aktivnosti, a koji podupire Hrvatska turistička zajednica.

 

Program Kupa Borovik 2024:

14:30 Izvlačenje startne pozicije, sastanak kapetana, paričara i sudaca

15:30 Ulaz u lađe i zagrijavanje – ženske ekipe

16:00 Start ženske utrke kupa Borovik

17:30 Ulaz u lađe i zagrijavanje – muške ekipe

18:00 Start muške utrke kup Borovik

19:30 Proglašenje pobjednika

20:00 Večera i druženje za sve sudionike utrke

KUP Borovik 2024