STV Live
Nedjelja, 19. svibanj 2024.
24°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječka ljetna noć

Promjenjivo vrijeme nikako da nas uvede u početak ljeta kakav smo navikli, stoga ćemo ga prizvati pozitivnom atmosferom na omiljenoj lokalnoj manifestaciji, Osječkoj ljetnoj noći čiji je prvi datum održavanja subota 24. lipnja.

Osječke ljetne noći u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka već tradicionalno posljednje subote lipnja, srpnja i kolovoza oživljavaju ulice, trgove, prolaze i riječnu šetnicu Osijeka glazbenim zvucima, lokalnim mirisima i okusima te zabavnom atmosferom prigodnom za različite uzraste. Kreativni program ove dugovječne manifestacije svaki puta ponudi nešto novo; od dječjih kazališnih predstava, sportskih natjecanja, plesnih i kulturnih nastupa te sličnih zabavnih aktivnosti.

 

PROGRAM:

·       Šetalište kardinala Franje Šepera, 19:00 do 23:00 sata

Prigodna prodaja lokalnih obrtnika uz večer vinyla (Udruga Volim Gramofonske Ploče)

 

Osječka ljetna noć obogatit će Promenadu ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača koji će predstaviti svoje domaće ili unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom i zvukovima starih gramofonskih ploča.

 

·         Prolaz Franje Krežme (Vanje Radauša), 20:30 sati

Klapa Zrinski iz Osijeka i Vesela grupa

 

Za ljubitelje žive glazbe i tradicionalnog zvuka pobrinuti će se Klapa Zrinski iz Osijeka koja će svojom glasom uljepšati šetnju našim građanima i posjetiteljima.

 

·         Trg dr. Ante Starčevića, 17:00 do 23:00 sata

Sportsko natjecanje Hrvatski PRO 3 na 3 TOUR otvoreno prvenstvo hrvatske u 3x3 košarci

 

Košarka 3x3 novi je olimpijski sport koji je debitirao na Olimpijskim igrama u Tokiju, a postao je vrlo popularan zbog brze i dinamične igre. Tijekom dva dana održavanja 23. i 24. lipnja  na Trgu A. Starčevića osim službenog dijela natjecanja bit će ponuđeni i  različiti dodatni sadržaji za sve uzraste.

 

·         Trg Slobode, od 19:30 sati

Dječja predstava Vrijeme za bajku

 

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku priredilo je za naše najmlađe sugrađane iznimno popularnu dječju predstavu Vrijeme za bajku. Vrijeme za bajku je upravo sad…i sad.. i sad! Znači uvijek! Bajka i Ružica igrat će se bajke o Crvenkapici i razveseliti naše najmlađe.

 

Zadnji vikend u lipnju obogaćen je i drugim zabavnim i kreativnim manifestacijama poput inovativnog ReArta koji se održava 23. i 24. lipnja na livadi Tvrđe te tradicionalnih i  prepoznatljivih Moto susreta koji se također održavaju od 23. do 25. lipnja na lijevoj obali rijeke Drave.

 

U nadolazećem vikendu pronađite nešto za sebe i nastavite dugogodišnju tradiciju druženja, zabave i uživanja u osječkim ljetnim večerima.