STV Live
Srijeda, 17. travanj 2024.
6°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječka ljetna noć

Kao neizostavni dio ljeta u Osijeku, II. Osječka ljetna noć održat će se u subotu 29. srpnja 2023. godine u znaku glazbe i plesa. Pozivamo vas na već tradicionalnu šetnju i druženje na poznatim lokacijama u organizaciji Grada Osijeka i Turističke zajednice grada Osijeka.

Atraktivne kulise u središtu grada poput glavnog Trga Ante Starčevića, Trga Slobode i najljepše riječne šetnice Promenade, ponovno će biti obogaćeni zabavnim i gastro sadržajima, a tradicionalno će im se pridružiti i brojni ugostitelji s ponudom osvježavajućih pića i dobre glazbe.

Glavni Trg Ante Starčevića bit će središte plesnog spektakla koji će nam omogućiti osječki plesni klubovi PS Shine, ŠPU Feniks, PS Independance, PK Broadway  te  SPK Petrinia s plesnom skupinom „Stage Control“.

Trg Slobode već je  tradicionalno posvećen dječjem sadržaju, a ovog puta naši će najmlađi uživati u projekciji sinkroniziranog animiranog filma „Neustrašiva njuška“. Zato slobodno ponesite svoje jastučiće kako biste se udobno smjestili i uživajte u toploj ljetnoj večeri.

Za ljubitelje dalmatinske pjesme uvijek dobro raspoložena Klapa Zrinski iz Osijeka pjevat će na tradicionalnom mjestu, u prolazu Vanje Raduš.

Omiljena šetnica Promenada bit će ispunjena ponudom lokalnih obrtnika i proizvođača, ali i ponudom erdutskih i baranjskih vina, vinara s osječkom adresom, te zanimljivom ponudom craft piva. Za glazbeni program zadužen je omiljeni osječki glazbenik Dinko Pleša,

dok će dozu sportske vodene atrakcije na rijeci Dravi u Freestyle show-u Osječanima donijeti Wolfgang Strasser – Viceprvak Alpe Adria Toura 2022 i Rok Florijančić - šesterostruki svjetski prvak u Jet Ski-u