STV Live
Četvrtak, 23. svibanj 2024.
18°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Privremeno zatvoren pješački most preko Drave

U razdoblju od 18. travnja do 31. svibnja 2023. godine pješački most preko rijeke Drave privremeno će biti zatvoren zbog sanacije hodne površine.

Naime, nakon primopredaje radova, koja je obavljena u prosincu 2022. godine, pregledom građevine utvrđeni su određeni nedostatci, stoga je Grad Osijek aktivirao jamstvo za otklanjanje istih. Sanacija je čekala povoljne temperature i suho vrijeme, a obuhvatit će izvedbu novog završnoj sloja hodne površine. Troškove snosi izvođač radova.

Riječ je o radovima koji će se izvoditi u sklopu Ugovora o izvođenju radova rekonstrukcije betonske konstrukcije pješačkog mosta, kojim su prošle godine izvedeni radovi na sanaciji armiranobetonskih ploča, zamjeni oštećene armature, zaštitnog premazivanja i obnove ograda.

Obnova pješačkog mosta odvijala se u tri faze. U prvoj fazi obnovljena je čelična konstrukcija, u drugoj je sanirana betonska konstrukcija, dok je treća faza obuhvaćala manje radove koji nisu zahtijevali zatvaranje mosta. Most je izgrađen 1980. godine i ovo je njegova prva temeljita rekonstrukcija.