STV Live
Subota, 02. ožujak 2024.
14°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Što mladi žele znati o zdravlju, a nemaju koga pitati?

Pozivamo sve zainteresirane na predavanje "Što mladi žele znati o zdravlju, a nemaju koga pitati: prikaz istraživanja informacijskog ponašanja mladih pri pretraživanju zdravstvenih informacija" koje će održati izv. prof. dr. sc. Ivana Martinović. Predavanje će se održati u četvrtak, 31. ožujka 2022., s početkom u 18 sati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu Osijek.

Predavanje je otvoreno za javnost, a mole se svi koji planiraju doći da se pridržavaju aktualnih epidemioloških mjera te nose masku. Predavanje će se prenositi i preko YouTube-kanala Otvorenog četvrtka, pri čemu će biti omogućeno sudjelovanje u raspravi putem chata. Također, nakon predavanja snimka će biti dostupna na našem YouTube-kanalu.

O PREDAVAČICI I OPIS PREDAVANJA:
Predavačica izv. prof. dr. sc. Ivana Martinović radi na Odsjeku za infomacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek te predaje i na doktorskom studiju Društvo znanja i prijenos informacija Sveučilišta u Zadru. Dobitnica je Pohvale dekanice za nastavni rad u akademskoj godini 2016./2017., a ove godine i Nagrade za znanstveni rad iz područja društvenih znanosti Filozofskog fakulteta Osijek. Objavila je niz znanstvenih radova, sudjelovala na međunarodnim i domaćim znanstvenim skupovima te na projektima kao istraživačica i voditeljica. Njezini znanstveni i nastavni interesi, među ostalim, uključuju tematiku čitanja te rane i obiteljske pismenosti, kao i čitateljskih navika, informacijskih potreba i ponašanja djece i mladih, informacijske sustave u funkciji obrazovanja djece i mladih.

U svom izlaganju govorit će o rezultatima istraživanja jednogodišnjeg projekta "Istraživanje informacijskog ponašanja mladih pri pretraživanju zdravstvenih informacija na mobilnim uređajima" kojim je obuhvaćeno oko 1100 mladih u Osijeku. Cilj je istraživanja bio doći do saznanja o tom koje su zdravstvene informacije mladima potrebne te u kojoj je mjeri i u kojim područjima potrebno podizanje razine informacijske pismenosti mladih. Rezultati govore da mladi nemaju dovoljno znanja o zdravlju, da ih zanimaju mnoge zdravstvene teme, ali da često nemaju komu postaviti pitanja o zdravlju ili to ne čine.