STV Live
Subota, 22. lipanj 2024.
35°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

KREĆE DRUGA FAZA OBNOVE: 18. listopada se zatvara osječki pješački most

Za nešto manje od mjesec dana, 18. listopada zatvara se osječki Pješački most. Kreće druga faza obnove tijekom koje će prvi put ikada biti promijenjena betonska konstrukcija.

18. listopada se zatvara osječki pješački most
18. listopada se zatvara osječki pješački most

Nakon što je prošle godine obnovljena čelična rekonstrukcija, slijedi nova druga faza radova na nadaleko poznatom osječkom pješačkom visećem mostu. Mijenjat će se hodna površina. Predviđena je sanacija 45 od 50 armiranobetonskih ploča, a ostalih pet će se zamjeniti novima.

"To moram napomenuti da nije nikad dosad rađena takva rekonstrukcija pješačkog mosta. Vidjet ćete po vrijednosti radova koja je oko 8 milijuna kuna s PDV-om. Uvijek je bilo estetski da se odradi nešto, bojanje i tako nešto, sada se mijenja sve", kaže pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Igor Pandžić.

Zbog novih radova, most će od 18. listopada ponovno biti zatvoren.

"Dogovoreno je s izvođačima da, iako oni po ugovoru mogu do kraja sljedeće godine završiti rekonstrukciju te druge betonske faze, oni će završiti do kraja 6 mjeseca, ali možda i prije. Njima je u cilju da što prije završe, a nama je u cilju zbog naših sugrađana koji će koristiti ljetnu sezonu za kupanje na Copacabani odnosno na Dravi", ističe Pandžić.

Za sam kraj napravit će se i zaštitno premazivanje, te obnova ograda. Građane zanima što je s rasvjetom koja je kao što je poznato, prigodno mijenjala boje. Pandžić odgovara kako će osječki simbol ponovno zasvjetiliti nakon završetka radova. A osim što će biti još ljepši, most će nakopokon biti i siguran za pješake.