STV Live
Subota, 02. srpanj 2022.
22°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

STV Video

150 NATJECATELJA: Baranja rural trail – vrhunski rekreacijsko-turistički doživljaj

Sportski biciklizam, turizam, rekreaciju, i sve ono što Baranju čini jednom od najzanimljivijih kontinentalnih destinacija u našoj zemlji – sve ovo spaja Baranja rural trail, ili skraćeno BRUT. Manifestacija je započela jučer konferencijom „Baranja i turizam“, igrama za djecu i koncertom grupe Psihomodo pop, a danas je održano središnje događanje – biciklistička utrka baranjskim brdima.

Točno u deset sati krenula je utrka drugog po redu Baranja rural traila, a službeno ju je u svom klasičnom stilu otvorio frontman grupe Psihomodo pop Davor Gobac. Sudionike je povela kroz neke od najljepših dijelova Baranje - neasfaltiranim cestama, poljskim putevima i surducima od Belog manastira, preko Banovog brda, do općine Draž i nazad. Sudjelovalo je oko 150 natjecatelja iz Hrvatske i okolnih zemalja u kategorijama 25 i 50 kilometara.

Točno u deset sati krenula je utrka drugog po redu Baranja rural traila, a službeno ju je u svom klasičnom stilu otvorio frontman grupe Psihomodo pop Davor Gobac. Sudionike je povela kroz neke od najljepših dijelova Baranje - neasfaltiranim cestama, poljskim putevima i surducima od Belog manastira, preko Banovog brda, do općine Draž i nazad. Sudjelovalo je oko 150 natjecatelja iz Hrvatske i okolnih zemalja u kategorijama 25 i 50 kilometara

Baš kao i na brojnim drugim baranjskim manifestacijama neizostavan dio BRUT-a bila je i gastronomska ponuda, a kojom je, čini se bio zadovoljan i Davor Gobac.

 

Uz promicanje sporta i rekreacije glavni je cilj manifestacije turistička promocija Baranje koja se sve više nameće kao prvoklasna destinacija kontinentalnog turizma hrvatske.

 

U okviru BRUT-a ove godine pripremljen je i poseban novi sadržaj – Mistični bus u organizaciji Udruge za ruralni turizam Đola. Radi se o interpretativnom turističkom obilasku Baranje uz ambijentalne predstave, degustacije, i mnogo toga drugog. Danas su tako posjetitelji na sjeveru Baranje mogli upoznati brojne likove iz povijesti tog kraja, a program se nastavlja i sutra s polaskom kod Hotela Patria u deset sati, te će goste povesti na jug.