STV Live
Ponedjeljak, 05. prosinac 2022.
10°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Osječko-baranjska

PRIKUPLJA SE HRANA I HIGIJENA: Crveni križ objavio popis artikala koje prikuplja kao pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek obaviještava građane i donatore o načinima prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Ukrajine.

Crveni križ objavio popis artikala koje prikuplja kao pomoć izbjeglicama iz Ukrajine
Crveni križ objavio popis artikala koje prikuplja kao pomoć izbjeglicama iz Ukrajine

Prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu.

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće biti u mogućnosti prikupljati ništa osim navedenoga.

Građani koju mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati u Hrvatskom Crvenom križu Gradskom društvu Crvenog križa Osijek na adresi Šetalište Petra Preradovića 6, 31000 Osijek, svakim danom od 8.00 do 20.00 sati.

Pravne i fizičke osobe koje mogu i žele pomoći s većom količinom donacija (paletno pakiranje) iz Crvenog križa mole da im se radi preuzimanja veće količine donacija jave na e-mail: [email protected] ili na kontakt telefon 031/205-488, budući da će se veće količine donacija prikupljati u Logističko-tehničkom centru Crvenog križa u Jablanovoj ulici 51 u Osijeku.

U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svima na donacijama!