STV Live
Utorak, 17. svibanj 2022.
16°C
"Učinite svaki dan svojim remek djelom." -J. Wooden

Vukovarsko-srijemska

GRAD OSIGURAO 2800 PAKETIĆA: Djed Božićnjak u Vukovar kratko navratio i prije Božića

2800 paketića osigurao je Grad Vukovar za svoje najmlađe sugrađane. U školama i vrtićima, paketići su ovih dana podijeljeni po razredima i skupinama, a sinoć su na red došla i djeca koja ne pohađaju vrtiće ili ne idu u osnovne škole na području Grada. Podjelu je uvećao i sam Djed Božićnjak.

Djed Božićnjak u Vukovar kratko navratio i prije Božića
Djed Božićnjak u Vukovar kratko navratio i prije Božića

Iako će se, obećao je, vratiti i 25., Djed Božićnjak u Vukovar je u svom „djedomobilu“ nakratko svratio i koji dan prije Božića. Djeca su ga pažljivo slušala, a pošto su svi ove godine bili dobri, u prekograničnom projektu Vukovara i Sjevernog pola, osigurani su im bili i darovi.

"Tradicionalno, Grad Vukovar i ove godine daruje svoje najmlađe sa božićnim paketićima. Ukupno je naručeno oko 2800 paketića, za što je Grad Vukovar osigurao u proračunu 100 tisuća kuna. Vjerujem da će svi mališani biti radosni", rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Grad Vukovar Josip Paloš.

Paketiće im je podijelio i gradonačelnik Ivan Penava.

Božićni paketići dostavljeni su i vukovarskim školama i vrtićima, gdje Djed zbog epidemiološke situacije nije mogao otići. Ovdje su paketići podijeljeni djeci koja ne idu u vrtić, a nisu ni učenici osnovnih škola s područja grada, tako da nitko nije izostavljen. Baš kao što i priliči blagdanskom duhu, jer osim darova, drugih podjela nam više stvarno ne treba.