STV Live
Petak, 14. lipanj 2024.
10°C
"Izaberi posao koji voliš, i nećeš morati raditi ni dana u životu" -Konfucije

Osječko-baranjska

DOMOVINSKI POKRET: Grad Osijek mora u Retfali riješiti nedostatak parkirnih mjesta i osuvremeniti tržnicu

Retfalčane treba rasteretiti prometnog kolapsa, Grad Osijek mora riješiti kronični nedostatak parkirnih mjesta, a i tržnicu bi bilo dobro osuvremeniti kako bi joj se vratili i kupci i trgovci. Poručili su iz Domovonskg pokreta povodom Dana jedne od najvećih osječkih gradskih četvrti Retfale.

Opus Arena je najbolje što se Osijeku moglo dogoditi, ali je sada vrijeme da Gradska uprava osluškuje probleme stanara Retfale i shvati da mora što prije osigurati dodatna parkirna mjesta, poručuju iz Domovinskog pokreta. Nedostatak mjesta za parkiranje posebno je vidljiv kada se održavaju nogometne utakmice.

Ono što bi bio prijedlog s naše strane da se razmotri o lokacijama izvan grada Osijeka u neposrednoj blizini koje bi mogla poslužiti kao parkirališta s kojih će onda GPP odvoziti odnosno dovoziti navijače, a jednako tako jedna od dobrih potencijalnih lokacija je i streljana Pampas na kojoj se nalazi dosta veliko područje koje nije iskorišteno, kaže Jesenka Ricl, predsjednica Domovinskog pokreta Grada Osijeka.

A nije iskorištena ni retfalačka tržnica koja pamti bolje dane. Prostor ne zadovoljava sadašnje potrebe prodavača i kupaca stoga u ovoj stranci predlažu nekoliko zahvata.

- Da se natkrije, da se napravi jedan zatvoreni dio kao što svaka tržnica ima, ne može se na otvorenom prodavati sir, kajmak, ne može se riba prodavati na otvorenom neprimjereno je i mislim da bi ovoj tržnici trebala jedna mesnica. S ovakvim sadržajem izgubili smo smisao tržnice, ovi koji prodaju na tržnici su već napustili prostor, prodaju ispod drveća, okolo, kaže Dragutin Grabrović iz Domovinskog pokreta.

Kako bi vratili stanovnike ovoga dijela grada na tržnicu, Grabrović dodaje kako je  ondje potrebno osmisliti nove sadržaje i uvesti dodatne pogodnosti.

Čovjek kad dođe na tržnicu rado bi promijenio bateriju u satu, rado bi napravio ključ ako mu je puko, potkratio hlače znači neki sitni popravci, ne sada šivati vjenčano odijelo, da se napravi neki prostor za obrtnike da bi oni ovdje isto tako mogli raditi, dodaje Grabrović.

Retfalčani su zaslužili bolju tržnicu, ali i prometno rasterećenje. Važno je, zaključeno je, slušati građane i u rješavanje navedenih problema uključiti struku.